Αίγυπτος: Τουλάχιστον 35 αστυνομικοί και στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με ισλαμιστές

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 35 αστυνομικοί και στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με ισλαμιστές Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 35 αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισλαμιστικά στοιχεία στην όαση Μπαχαρίγια, 370 χλμ. νοτιοδυτικά του Καΐρου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας και γιατροί.


Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το επεισόδιο, αλλά απέφυγε να δώσει έναν απολογισμό των θυμάτων στις τάξεις της αστυνομίας και του στρατού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι υπηρεσίες ασφαλείας χτενίζουν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες έσπευδαν έπειτα από μια πληροφορία που έλαβαν οι αρχές για να συλλάβουν οκτώ μέλη της οργάνωσης Χάσεμ («Τα Όπλα της Αιγύπτου») που φέρονταν να κρύβονται σε γιάφκα στην Μπαχαρίγια. Όμως η αυτοκινητοπομπή τους έπεσε σε ενέδρα μελών της οργάνωσης, που χρησιμοποίησαν αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γκίζα.


Οι αρχές της Αιγύπτου χαρακτηρίζουν τη Χάσεμ—μια οργάνωση η οποία έχει διαπράξει αρκετές επιθέσεις στην πρωτεύουσα, εναντίον ιδίως δικαστικών και αστυνομικών, το τελευταίο διάστημα—ένοπλη πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, του ισλαμιστικού κινήματος το οποίο τέθηκε εκτός νόμου το 2013, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανήκε στις τάξεις του κινήματος αυτού. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διαψεύδουν ότι συνδέονται με τη Χάσεμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM