Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Ζιμπάμπουε για παραβίαση της καραντίνας, που έχει επιβληθεί από τον Μάρτιο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.


«Η αστυνομία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του αριθμού των ατόμων που έχουν συλληφθεί για τη μη χρήση μάσκας, μετακινήσεις που δεν ήταν για σημαντικούς λόγους και απαγορευμένες συναθροίσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Νιατί.


Μέχρι και το Σάββατο, 104.349 άνθρωποι είχαν συλληφθεί για παραβίαση των εθνικών μέτρων καραντίνας, που επιβλήθηκαν στα τέλη του Μαρτίου. 


Οι αρχές καλούν τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες της θανάσιμης πανδημίας «περιορίζοντας τις μετακινήσεις, τηρώντας μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, φορώντας μάσκες και αποφεύγοντας τα μπαρ και τις παράνομες συναθροίσεις».


Η Ζιμπάμπουε έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.478 κρούσματα SARS-CoV-2 και 25 θανάτους από Covid-19. 
Πρόσφατα, η κυβέρνηση προχώρησε σε μερική άρση των μέτρων.


Από τα τέλη του 2017, ηγέτης της χώρας είναι ο Έμερσον Μνανγκάγκουα, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα που οδήγησε στην πτώση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε ύστερα από 37 χρόνια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ