Άφησαν νεογέννητο σε φάτνη έξω από εκκλησία του Κουίνς

Άφησαν νεογέννητο σε φάτνη έξω από εκκλησία του Κουίνς Facebook Twitter
0

Κάθε άλλο παρά «θαύμα» χαρακτηρίζεται αυτό που αντίκρισε ο επιστάτης μιας εκκλησίας στο Queens, όταν την Δευτέρα το μεσημέρι στη φάτνη που έστηνε στον περιβάλλοντα χώρο ενόψει Χριστουγέννων, βρήκε μέσα ένα νεογέννητο μωρό, μόλις λίγων ωρών.

 

Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές, αλλά δεν έχουν διαθέσει στη δημοσιότητα, εμφανίζεται μια γυναίκα να πλησιάζει τη φάτνη με το νεογέννητο αγοράκι τυλιγμένο σε μια πετσέτα και τον ομφάλιο λώρο ακόμη να κρέμεται και το αφήνει εκεί και στη συνέχεια φεύγει.


Ο Jose Moran είπε στους αστυνομικούς πως το περιστατικό συνέβη στο διάστημα που εκείνος έφυγε για να πάει για μεσημεριανό. Όταν γύρισε άκουσε το κλάμα ενός μωρού και τότε το ανακάλυψε.


Οι αρχές αναζητούν τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο, εικάζοντας πως πρόκειται για τη μητέρα του βρέφους. Το μωρό, που είναι καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο Jamaica Hospital Center και σύμφωνα με τους γιατρούς είχε γεννηθεί περίπου 4-5 ώρες νωρίτερα.


Ο 28χρονος ιερέας της Holy Jesus Child Church, είπε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο μέρος για να αφήσει κανείς ένα μωρό και πως η κίνηση της μητέρας δεν προκαλεί τόσο θλίψη, αλλά αντιθέτως έμπνευση. «Νομίζω πως είναι θαυμάσιο. Μια εκκλησία είναι το σπίτι για όσους έχουν ανάγκη, κι εκείνη βρήκε σε αυτόν το στάβλο –το μέρος που κι ο Ιησούς βρήκε το σπίτι του- ένα μέρος για το παιδί της» προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως και πολλές άλλες Πολιτείες, έτσι και η Νέα Υόρκη διαθέτει νόμους για «ασφαλή καταφύγια» -όπως ονομάζονται- που επιτρέπουν σε γονείς να εγκαταλείπουν ανώνυμα τα βρέφη τους, χωρίς το φόβο κυρώσεων, σε μέρη όπως νοσοκομεία ή στην πυροσβεστική. Οι αρχές προσθέτουν πως οι εκκλησίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα συγκεκριμένα μέρη, αλλά ο γονιός πρέπει οπωσδήποτε να ειδοποιήσει κάποιον για την παρουσία του παιδιού ή να το αφήσει υπό τη φροντίδα κάποιου στο σημείο.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM