«Άφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του Αμερικανού στην φυλή που τον σκότωσε στην Ινδία

«Άφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του Αμερικανού στην φυλή που τον σκότωσε στην Ινδία Facebook Twitter
0

Η οικογένεια του John Allen Chau που δολοφονήθηκε από βέλη που εκτόξευσαν πάνω του μέλη μιας φυλής υπό εξαφάνιση στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, έδωσε συγχώρεση στους δολοφόνους του, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης.

Στην δήλωσή τους, αναφέρουν ότι ο αποθανών «αγαπούσε τον Θεό, την ζωή, ήθελε πάντα να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη και αγαπούσε με ψυχή του τους ανθρώπους της φυλής Sentinelese».


Οι επτά άνθρωποι που τον βοήθησαν να φτάσει στο νησί του North Sentinel έχουν συλληφθεί. 


Οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι ίσως χρειαστούν μερικές ημέρες προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του John Allen Chau.

 Ιεραπόστολος που ήταν σε επικοινωνία μαζί του κατά τις τελευταίες ημέρες στο ταξίδι, είπε ότι σκοπός του δολοφονηθέντος ήταν η κατήχηση των μελών της φυλής που κατοικούν στο νησί.


Η πρόσβαση στο νησί για οποιοδήποτε άνθρωπο που δεν ανήκει στη φυλή έχει απαγορευτεί με σκοπό την προστασία των ανθρώπων που ζουν εκεί αλλά και του τρόπου ζωής τους.


Η απόλυτη απομόνωση των ανθρώπων της φυλής Sentinelese υπογραμμίζεται από τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον «έξω κόσμο» καθώς ενδέχεται να μην έχουν την ανοσία ακόμα και στις πιο κοινές ασθένειες όπως γρίπη και ιλαρά.


Η οικογένεια του Chau σε ανάρτησή της στο Instagram, υποστηρίζει ότι ο ίδιος πήγε στο νησί «με δική του βούληση» και ζητούν την απελευθέρωση των ανθρώπων του που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί. «Εξάλλου», όπως αναφέρουν «τόλμησε μέσα από τη δική του ελεύθερη βούληση και οι επαφές του δεν πρέπει να τιμωρηθούν γι' αυτό».

View this post on Instagram

John Allen Chau

A post shared by John Chau (@johnachau) on

Η υπόθεση δολοφονίας όπως έχει καταγραφεί από τις Αρχές, βαραίνει τα άγνωστα άτομα, όπως αναφέρονται, και άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε ψαράδες που βοήθησαν τον ιεραπόστολο να φτάσει στο νησί. Η αστυνομία έχει  αποστείλει ελικόπτερο και ένα πλοίο προκειμένου να ερευνήσουν τον τόπο του εγκλήματος.


Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, Dependra Pathak, στο AFP «Διατηρούμε μία απόσταση από το νησί και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να εντοπίσουμε τη σορό. Θα χρειαστούν ακόμα κάποιες ημέρες έρευνας και αναγνώρισης της περιοχής».


«Η αστυνομία συνεργάζεται με ειδικούς ανιχνευτές της περιοχής μεταξύ των οποίων ένας ανθρωπολόγος αλλά και αξιωματικοί, ειδικοί σε θέματα προστασίας φυλών και δρυμών, προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φροντίσουμε να μην διαταραχθεί η ισορροπία του νησιού και της φυλής. Είναι μία ζώνη εξαιρετικά ευαίσθητη και γι΄αυτό οι έρευνες θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε.



Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Διεθνή / Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Ο Τραμπ επιδιώκει σημαντικά οικονομικά οφέλη και έναν ενισχυμένο ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ ο μπιν Σαλμάν θέλει έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει τη Σαουδική Αραβία και να ασκήσει περιφερειακή εξουσία
LIFO NEWSROOM
Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Ο Ερντογάν δήλωσε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας ότι η απόφαση του αμερικανού προέδρου για την άρση των κυρώσεων κατά της Δαμασκού είναι ιστορικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM
Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM