Ο Βrandon Stanton, που συγκαταλέγεται στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς νέους των ΗΠΑ, παίρνει θέση και αυτή είναι απέναντι  από τον Τραμπ...
Ο Βrandon Stanton, που συγκαταλέγεται στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς νέους των ΗΠΑ, παίρνει θέση και αυτή είναι απέναντι από τον Τραμπ...

 

Ο Brandon Stanton είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις χιλιάδες πλέον φωτογραφικές ιστορίες ανθρώπων της Νέας Υόρκης, όλοι τους παντελώς άγνωστοι, από απλούς πολίτες μέχρι άστεγους, πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται καθημερινά σχεδόν στο site "Humans of New York".

 

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει φωτογραφίσει πάνω από 5.000 ανθρώπους, έχοντας γράψει πάνω από 50 μεγάλες ιστορίες, ουδέποτε μέχρι σήμερα πήρε θέση όσον αφορά στην αμερικανική πολιτική ηγεσία, επιλέγοντας απλώς να μοιράζεται με το κοινό τις μοναδικές ιστορίες αυτών των ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

 

Αυτό όμως μέχρι σήμερα. Γιατί ο ίδιος αποφάσισε να αφήσει στην άκρη την μετριοπαθή στάση που διατηρεί τόσα χρόνια προκειμένου να εκφράσει δημοσίως την άποψή του για τον Ντόναλντ Τραμπ και την ρητορική μίσους του, στέλνοντας του μέσω Facebook την ακόλουθη επιστολή, στην οποία ανάμεσα στα 1.7 εκατομμύρια likes είναι κι αυτό της Χίλαρι Κλίντον:

 

«Κύριε Τραμπ,

Προσπαθώ σκληρά να μην πολιτικοποιούμαι. Έχω αρνηθεί να πάρω συνέντευξη σε αρκετούς από τους συνυποψηφίους σας. Δεν ήθελα να ρισκάρω την φήμη μου παίρνοντας θέση σε μια τόσο αμφιλεγόμενη εκλογική αναμέτρηση. Σκέφτηκα: "Ίσως δεν είναι καλό το timing". Αντιλαμβάνομαι όμως τώρα πως δεν υπάρχει σωστή ώρα πρέπει να εναντιωθείς στη βία και την προκατάληψη. Ο χρόνος είναι πάντα το τώρα. Γιατί μαζί με εκατομμύρια Αμερικανών, συνειδητοποιώ πως το να σας αντισταθούμε δεν είναι πλέον πολιτική απόφαση. Είναι ηθική.

 

Σας είδα να κάνει retweet ρατσιστικές εικόνες. Σας είδα να κάνετε retweet ρατσιστικά ψέματα. Σας είδα να χρειάζεστε 48 ώρες για να αποκηρύξετε την λευκή υπεροχή. Σας είδα να ενθαρρύνετε με χαρά τη βία και να υπόσχεστε να πληρώσετε "τα νομικά έξοδα" εκείνων που διαπράττουν βία για λογαριασμό σας. Σας είδα να συνηγορείτε υπέρ της χρήσης βασανιστηρίων και της δολοφονίας των οικογενειών των τρομοκρατών. Σας είδα να λέτε χαρωπά ιστορίες εκτέλεσης μουσουλμάνων με σφαίρες βουτηγμένες σε αίμα χοίρων. Σας είδα να συγκρίνετε του πρόσφυγες με "φίδια" και να ισχυρίζεστε πως "το Ισλάμ μας μισεί".

 

Είμαι δημοσιογράφος, κύριε Τραμπ. Και τα τελευταία δύο χρόνια έχω πάρει εκτενείς συνεντεύξεις σε εκατοντάδες μουσουλμάνους, που επέλεξα τυχαία, στους δρόμους του Ιράν, του Ιράκ και του Πακιστάν. Έχω μιλήσει με εκατοντάδες Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες σε εφτά διαφορετικές χώρες. Και σας διαβεβαιώνω- ο πιο γεμάτος μίσος είστε εσείς. 

 

Όσοι από εμάς δώσαμε την προσοχή μας δεν θα σας επιτρέψουμε να επαναπροσδιορίσετε τον εαυτό σας. Δεν είστε "ενωτικός". Δεν είστε "προεδρικός". Δεν είστε "θύμα" της οργής που με μεγάλη χαρά πυροδοτείτε για μήνες. Είστε ένας άνθρωπος που ενθαρρύνει την προκατάληψη και τη βία στο κυνήγι της προσωπικής του δύναμης. Και παρόλο που τα λόγια σας αναμφίβολα θα αλλάξουν τους επόμενους μήνες, εσείς θα παραμείνετε για πάντα αυτός που είστε.

 

Με ειλικρίνεια,

Brandon Stanton»

 

An Open Letter to Donald Trump:Mr. Trump,I try my hardest not to be political. I’ve refused to interview several of...

Posted by Humans of New York on Monday, March 14, 2016

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr