Το 37% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ

Το 37% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι- το 37% του παγκόσμιου πληθυσμού- δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), του ΟΗΕ, υπολόγισε ότι το 96% των 2,9 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν μπει ποτέ στο διαδίκτυο ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. 

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτιμάται ότι μπήκαν στο διαδίκτυο αυξήθηκε από 4,1 δισεκατομμύρια το 2019 σε 4,9 δισεκατομμύρια, εν μέρει εξαιτίας της πανδημίας. Όμως, ακόμη και ανάμεσα σε αυτούς τους χρήστες του διαδικτύου, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να μπήκαν online περιστασιακά, χρησιμοποιώντας κοινόχρηστες συσκευές, ή αντιμετωπίζοντας ταχύτητες σύνδεσης που εμπόδισαν τη χρήση του ίντερνετ. 

«Η ITU θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι υπάρχουν τα θεμέλια για να συνδεθούν οι υπόλοιποι 2,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Χουλίν Ζάο. 

Ο αριθμός των χρηστών του ίντερνετ παγκοσμίως αυξήθηκαν πάνω από 10% την πρώτη χρονιά της πανδημίας, μακράν η μεγαλύτερη άνοδος την τελευταία δεκαετία. Σε αυτό συνέβαλαν μέτρα όπως τα lockdown, το κλείσιμο σχολείων και η ανάγκη για πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως οι διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, σημείωσε η ITU. 

Όμως, αυτή η αύξηση ήταν άνιση. Η πρόσβαση στο ίντερνετ συχνά είναι απρόσιτη σε φτωχότερες χώρες. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των κατοίκων στα 46 λιγότερο ανεπτυγμένα κράτη δεν έχουν μπει ποτέ στο διαδίκτυο. 

Οι νέοι άνθρωποι, οι άνδρες και όσοι ζουν σε πόλεις είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν το ίντερνετ σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους, τις γυναίκες και εκείνους που ζουν σε αγροτικές περιοχές, ενώ το χάσμα γενεών είναι πιο έντονο στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός, η περιορισμένη πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων συνεχίζουν να αποτελούν μία πρόκληση για εκείνους που είναι «αποκλεισμένοι», υπογράμμισε η ITU. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM