Φον ντερ Λάιεν: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% «έως το τέλος καλοκαιριού»

Φον ντερ Λάιεν: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% «έως το τέλος καλοκαιριού» Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε σήμερα τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων έως «το τέλος του καλοκαιριού», μετά την ανακοίνωση για μια αύξηση 30% στο πρώτο τρίμηνο των παραδόσεων εμβολίων από την AstraZeneca, η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις.

«Θέλουμε το 70% των ενηλίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη του καλοκαιριού», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, επιβεβαιώνοντας τον στόχο αυτό που είχε ανακοινώσει τη 19η Ιανουαρίου.

Επιπλέον, η επικεφαλής της Κομισιόν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε αγώνα ταχύτητας για να εμβολιάσει τον πληθυσμό της κατά του νέου κορωνοϊού πιο γρήγορα από άλλες χώρες, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το στάδιο της πανδημίας.

«Νομίζω ότι ο μοναδικός αγώνας ταχύτητας στον οποίο βρισκόμαστε είναι εκείνος ενάντια στον ιό και ενάντια στον χρόνο», είπε η φον ντερ Λάιεν στη γερμανική τηλεόραση, προσθέτοντας πως συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η παραγωγή εμβολίων από τη Βρετανία και την ΕΕ θα διανεμηθεί και στις δύο περιοχές.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η AstraZeneca αναμένεται να παραδώσει στην ΕΕ 40.000.000 δόσεις το πρώτο τρίμηνο. Αρχικά, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε παραδόσεις μειωμένες κατά 60% από τα 80.000.000 που αναμένονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και πίεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να διασφαλίσει τις δόσεις τις οποίες έχει προαγοράσει.


Ειδικότερα, πριν από λίγο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε: «Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM