Στη δημοσιότητα το συμβόλαιο ΕΕ - AstraZeneca για τα εμβόλια

Στη δημοσιότητα το συμβόλαιο ΕΕ - AstraZeneca για τα εμβόλια Facebook Twitter
Στη δημοσιότητα το συμβόλαιο ΕΕ - AstraZeneca για τα εμβόλια (Pixabay)
0

Μετά από το νέο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 27 Ιανουαρίου 2021, η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιεύσει την αναθεωρημένη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών στις 27 Αυγούστου 2020.

Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια στη συμμετοχή της, αναφορικά με την ανάπτυξη της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικά για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων πολιτών και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράστηκαν σε επίπεδο ΕΕ, τονίζει η Ένωση.

Η Επιτροπή ελπίζει να μπορέσει να δημοσιεύσει στο εγγύς μέλλον όλες τις συμβάσεις βάσει των προκαταβολικών συμφωνιών αγοράς.

Η σύμβαση που δημοσιεύθηκε σήμερα περιέχει αναδιατυπωμένα μέρη που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες τιμολογίων.

Η σύμβαση AstraZeneca είναι η δεύτερη που θα δημοσιευτεί, αφού η CureVac συμφώνησε να δημοσιεύσει τη Συμφωνία Προώθησης Αγοράς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα κράτη μέλη της ΕΕ εγκρίθηκε στις 14 Αυγούστου και τέθηκε σε ισχύ στις 27 Αυγούστου. Χρηματοδοτείται από το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης.

Μέσω της σύμβασης, όλα τα κράτη μέλη είναι σε θέση να αγοράσουν 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με δυνατότητα για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, να διανεμηθούν σε αναλογία βάσει του πληθυσμού.

Η σύμβαση επιτρέπει επίσης στα κράτη μέλη να δωρίσουν τις δόσεις εμβολίου τους σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα ή να τις επαναπροσανατολίσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε αναλυτικά το συμβόλαιο μεταξύ της AstraZeneca και της ΕΕ ΕΔΩ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ