H πρώτη δήλωση της Μελάνια Τραμπ για τις ταραχές- Καταδικάζει τη βία, παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα

H πρώτη δήλωση της Μελάνια Τραμπ για τις ταραχές- Καταδικάζει τη βία, παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα Facebook Twitter
EPA
0

Η Μελάνια Τραμπ έσπασε τη σιωπή της για την επίθεση στο Καπιτώλιο, με μία δήλωση στην οποία τιμά τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους, καταδικάζει τη βία, αλλά και παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Πρώτης Κυρίας, η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου αναφέρεται ονομαστικά στους νεκρούς, ενώ- όπως αναμενόταν- δεν κάνει καμία αναφορά στον ρόλο που έπαιξε ο Ντόναλντ Τραμπ στις ταραχές, παροτρύνοντας τους υποστηρικτές του να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καπιτώλιο.

Η Μελάνια Τραμπ δηλώνει «απογοητευμένη και αποκαρδιωμένη» με τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά βρήκε την ευκαιρία να παρουσιαστεί ως θύμα. Πιθανότατα αναφερόταν στην είδηση που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ ότι την ώρα της εισβολής στο Καπιτώλιο, εκείνη επέβλεπε φωτογράφηση στον Λευκό Οίκο, για λεύκωμα που σκοπεύει να εκδώσει. Λίγες ώρες μετά την εισβολή ξεκίνησαν οι παραιτήσεις στελεχών του Λευκού Οίκου. Ανάμεσα στους πρώτους που ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν ήταν και η Στέφανι Γκρίσαμ, η προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας και εκπρόσωπος Τύπου της. 

«Το θεωρώ ντροπιαστικό ότι γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξε αισχρό κουτσομπολιό, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς, παραπλανητικές κατηγορίες σε βάρος μου, από ανθρώπους που θέλουν να είναι επίκαιροι και έχουν μία ατζέντα», αναφέρει στη δήλωσή της και συμπληρώνει ότι αυτή η στιγμή αφορά την «επούλωση» της χώρας και «δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό όφελος».

Το έθνος μας πρέπει να επουλωθεί πολιτισμένα, τονίζει. «Χωρίς αμφιβολία, καταδικάζω απολύτως τη βία που συνέβη στο Καπιτώλιο. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή», συνεχίζει. Σε άλλο σημείο, ζητά από τους πολίτες να «δουν τα πράγματα από όλες τις οπτικές».

«Εκλιπαρώ τον κόσμο να σταματήσει τη βία, να μην κάνει ποτέ εικασίες με βάση το χρώμα του δέρματος κάποιου ούτε να χρησιμοποιεί διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες ως βάση για επιθετικότητα και κακία. Πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον, να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν και να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν», τονίζει στη δήλωσή της.

Αποτελεί έμπνευση, σημειώνει η Μελάνια Τραμπ, να βλέπουμε τόσους τόσους ανθρώπους παθιασμένους και ενθουσιασμένους για τη συμμετοχή στις εκλογές «αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό το πάθος να μετατραπεί σε βία».

Στην ίδια ανακοίνωση, δηλώνει ότι ήταν τιμή της το γεγονός ότι υπηρέτησε ως Πρώτη Κυρία. «Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια Αμερικανών που υποστήριξαν τον σύζυγό μου και εμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έδειξαν τον απίστευτο αντίκτυπο του αμερικανικού πνεύματος», συμπληρώνει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM