Διαγωνισμός Best Illusion: Αυτές είναι οι καλύτερες οφθαλμαπάτες του 2020

Διαγωνισμός Best Illusion: Αυτές είναι οι καλύτερες οφθαλμαπάτες του 2020 Facebook Twitter
0

Τις καλύτερες οφθαλμαπάτες της χρονιάς που πέρασε ανέδειξε ο διαγωνισμός Best Illusion of the Year Contest.

Η κριτική επιτροπή του τελευταίου διαγωνισμού Best Illusion of the Year Contest, τον οποίο διοργανώνει η Neural Correlate Society ανακοίνωσε τους νικητές για το 2020, οι οποίοι με τις οφθαλμαπάτες του κατάφεραν να μαγέψουν τους κριτές και όχι μόνο. 

Το μεγάλο βραβείο στον τελευταίο διαγωνισμό δόθηκε στον Ιάπωνα Kokichi Sugihara του Meiji University στο Τόκιο, ο οποίος κατασκεύασε σε τρεις διαστάσεις την «Κλίμακα του Σρέντερ». Ο Γερμανός φυσικός επιστήμονας Heinrich G. F. Schröder είχε κατασκευάσει τη διάσημη «κλίμακά» του το 1858 σε δύο διαστάσεις, την οποία εάν την περιστρέψεις περί άξονος δείχνει ίδια και απαράλλαχτη. Ο Sugihara κατασκεύασε τρισδιάστατο μοντέλο αυτής της θρυλικής οφθαλμαπάτης: η περιγραφή εξηγεί ότι είτε σε δύο είτε σε τρεις διαστάσεις αν την περιστρέψεις περί άξονος παραμένει μια κλίμακα, όπως αποδεικνύει και το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Δεύτερη θέση: Matt Pritchard - The Real Thing

 

Τρίτη θέση: Daniël Maarleveld - Impossible grid typography

 

 

 

Στόχος της Neural Correlate Society (http://illusionoftheyear.com), η οποία διοργανώνει ετησίως τον διαγωνισμό, είναι, πέραν της τέρψης, να κατανοήσει καλύτερα την αισθητηριακή αντίληψη καθώς και πολλές οφθαλμικές και νευρολογικές παθήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM