Tραμπ: Δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία του Μπάιντεν - Η ανάρτηση στο Twitter

Tραμπ: Δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία του Μπάιντεν - Η ανάρτηση στο Twitter Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Για όλους εσάς που ρωτάτε, δεν είμαι παρών στην τελετή ορκωμοσίας», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, παρότι χθες δεσμεύτηκε για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Η παρουσία του απερχόμενου προέδρου στην ορκωμοσία θεωρείται ένα «σήμα- κατατεθέν» της ειρηνικής μεταβίβασης εξουσίας. Όμως, η απόφαση του Τραμπ δεν αποτελεί έκπληξη.

Υπήρχαν εκτιμήσεις ότι δεν θα δώσει το παρών, καθώς συνέχιζε να διαδίδει αβάσιμους ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης.

Πάντως, στο βίντεο που δημοσίευσε χθες το βράδυ, δεσμεύθηκε για μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας. «Το Κογκρέσο επικύρωσε τα αποοτελέσματα. Μία νέα διοίκηση θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η προσοχή μου τώρα στρέφεται στη διασφάλιση μιας ομαλής μεταβίβασης εξουσίας με τάξη», ανέφερε σε αυτό. Πολλοί αναρωτήθηκαν αν αυτό σήμαινε πως θα πήγαινε και στην ορκωμοσία, αλλά προφανώς αυτό τελικά δεν ισχύει.

Έτσι, ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος απερχόμενος πρόεδρος από το 1869 που δεν δίνει το παρών στην ορκωμοσία του διαδόχου του, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο τελευταίος που δεν είχε παραστεί ήταν ο Άντριου Τζόνσον, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά απαλλάχθηκε από τη Γερουσία. Άλλοι δύο πρόεδροι δεν είχαν παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου τους, ο Τζον Άνταμς (1801) και ο Τζον Κουίνσι Άνταμς (1829).

Σε άδεια ο Κούντλοου

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Λάρι Κούντλοου θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την ορκωμοσία του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Αν και δεν παραιτείται, ο Κούντλοου θα κάνει χρήση του υπολοίπου της αδείας του σε αυτό το διάστημα. Πολλοί σύμβουλοι και υπουργοί της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, με αφορμή την εισβολή υποστηρικτών του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα στο Καπιτώλιο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM