Σκηνές χάους στις ΗΠΑ: FBI, μυστική υπηρεσία και Εθνοφρουρά ενισχύουν τις δυνάμεις στο Καπιτώλιο

Σκηνές χάους στις ΗΠΑ: FBI, μυστική υπηρεσία και Εθνοφρουρά ενισχύουν τις δυνάμεις στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
0

Έκκληση για άμεση ενίσχυση έκαναν οι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που ξέσπασαν όταν υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, την ώρα που συνεδρίαζε το Κογκρέσο για την τυπική επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το NBC, άνδρες του FBI, της Εθνοφρουράς αλλά και της μυστικής υπηρεσίας σπεύδουν για να τους υποστηρίξουν στην προσπάθεια τους να δοθεί ένα τέλος στο χάος που επικρατεί.

 

Πηγές του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισαν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν σταλεί ενισχύσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό το πρίσμα της εξέγερσης διαδηλωτών.

Αυτή η ανάπτυξη των ένοπλων ενισχύσεων ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.

 

Με πληροφορίες από nbcnews και ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM