Brexit: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Τζόνσον - Φον Ντερ Λάιεν - «Παραμένει το χάσμα»

Brexit: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Τζόνσον - Φον Ντερ Λάιεν - «Παραμένει το χάσμα» Facebook Twitter
EPA
0

Χωρίς συμφωνία έληξε η συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με την απόσταση μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου, για τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών μετά το Brexit, να εξακολουθεί να υφίσταται. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι δύο πλευρές παρέμειναν «μακριά» μετά τις «ζωηρές» συνομιλίες της Τετάρτης. «Συμφωνήσαμε ότι οι ομάδες διαπραγματευτών θα πρέπει να συναντηθούν άμεσα για να προσπαθήσουν να επιλύσουν αυτά τα ουσιώδη ζητήματα», πρόσθεσε. Προανήγγειλε δε ότι θα ληφθούν αποφάσεις έως το τέλος του Σαββατοκύριακου.

 

Από την πλευρά τους, πηγές της βρετανικής κυβέρνησης έθεσαν ως νέο ορόσημο την Κυριακή. Όπως ανέφεραν, διεξήχθη μια «ειλικρινής συζήτηση» με την κ. Φον ντερ Λάιεν και τον κ. Τζόνσον να συμφωνούν ότι παρέμειναν «πολύ μεγάλα κενά».

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Κομισιόν συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συζητήσεις των διαπραγματευτικών ομάδων τις επόμενες ημέρες», ανέφερε η πηγή.

Οι διαφωνίες παραμένουν σε διάφορα θέματα και κυρίως σε αυτά που έχουν να κάνουν με τους κανόνες ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, τα δικαιώματα στην αλιεία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύεται η συγκεκριμένη συμφωνία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM