ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γερμανία: 5 οι νεκροί από την επίθεση με αυτοκίνητο- Ανάμεσά τους βρέφος 9 μηνών

Γερμανία: 5 οι νεκροί από την επίθεση με αυτοκίνητο- Ανάμεσά τους βρέφος 9 μηνών Facebook Twitter
ΕPA
0

Πέντε νεκροί- ανάμεσά τους ένα βρέφος εννέα μηνών- και 15 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης με αυτοκίνητο που έγινε την Τρίτη σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στη Γερμανία.

Τη ζωή τους έχασαν, εκτός από το βρέφος, τρεις γυναίκες 25, 52 και 73 ετών και ένας 45χρονος άνδρας. Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητο σε πλήθος ανθρώπων- ένας 51χρονος Γερμανός, κάτοικος της πόλης- βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις. Ο 51χρονος κατεύθυνε το SUV που οδηγούσε προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ. την ώρα, την οποία δεν ανέκοψε, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Μάλιστα, επί τέσσερα λεπτά έκανε ελιγμούς, καταδιώκοντας πεζούς σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης. Ο δήμαρχος του Τρίερ, Βόλφραμ Λάιμπε, εκτίμησε πως το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

«Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες ο δράστης είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί. Ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να λογοδοτήσει, δήλωσε ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν.

Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου επίσης βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε η καγκελάριος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ