Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προηγείται σε 4 κρίσιμες πολιτείες- Θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προηγείται σε 4 κρίσιμες πολιτείες- Θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς πολίτες, δήλωσε πηγή του επιτελείου του.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές πέρασε μπροστά σήμερα στην «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, ενώ εξακολουθεί να προηγείται σε άλλες δύο κρίσιμες πολιτείες, την Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Σε ό,τι αφορά στην Τζόρτζια, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων, εξαιτίας της πολύς μικρής διαφοράς ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ. Με την καταμέτρηση στο 99%, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται του εν ενεργεία προέδρου κατά μόλις 1.579 ψήφους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Ο Μπάιντεν θα απευθυνθεί στους Αμερικανούς από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Ο 77χρονος δεν έχει ανακηρύξει τη νίκη του στις εκλογές, αλλά έχει δηλώσει βέβαιος ότι θα αναδειχθεί νικητής όταν τελειώσει η καταμέτρηση.

Σήμερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, είπε ότι είναι «προφανές» ότι «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ