Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα

Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β', συνάντησε την κόρη του, την πριγκίπισσα- πλέον- Ντελφίν, η οποία έδωσε μακρά δικαστική μάχη προκειμένου να παραδεχθεί εκείνος ότι είναι βιολογικός πατέρας της.

Ο Αλβέρτος Β', η σύζυγός του Πάολα και η 52χρονη Ντελφίν συναντήθηκαν την Κυριακή και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση τους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους. «Έπειτα από την αναστάτωση, τον πόνο και το τραύμα, είναι καιρός για συγχώρεση, επούλωση και συμφιλίωση. Μαζί αποφασίσουμε να πάρουμε αυτό το νέο μονοπάτι. Θα χρειαστεί υπομονή και προσπάθεια, αλλά είμαστε αποφασισμένοι», ανέφεραν σε αυτή.

Πριν από μερικές ημέρες η Ντελφίν είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον ετεροθαλή αδελφό της και νυν βασιλιά του Βελγίου, Φίλιππο. Οι δυο τους είχαν μια «θερμή συνάντηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, συζήτησαν για τις ζωές τους και τα κοινά ενδιαφέροντά τους, ενώ σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι «Αυτός ο δεσμός θα αναπτυχθεί περαιτέρω εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος».

Η Ντελφίν Μποέλ, καρπός της σχέσης του Αλβέρτου Β' με τη βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμ, δήλωσε για πρώτη φορά επίσημα το 2005 ότι ο τότε βασιλιάς του Βελγίου είναι ο βιολογικός πατέρας της. Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε όμως το 2013, όταν εκείνος παραιτήθηκε από τον θρόνο και έχασε την ασυλία του.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή για τεστ DNA, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμο στον Αλβέρτο Β' για κάθε ημέρα που το καθυστερούσε. Τελικά, τον Ιανουάριο εκείνος παραδέχθηκε ότι η Ντελφίν είναι κόρη του, έπειτα από τα αποτελέσματα του DNA.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το εφετείο των Βρυξελλών χορήγησε στην Ντελφίν τον τίτλο της πριγκίπισσας του Βελγίου. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της πήραν το επίθετο του πατέρα της, Σαξ- Κόμπουργκ, ενώ έχει δικαίωμα κληρονομιάς μετά τον θάνατο του Αλβέρτου Β'.


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM