Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα

Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β', συνάντησε την κόρη του, την πριγκίπισσα- πλέον- Ντελφίν, η οποία έδωσε μακρά δικαστική μάχη προκειμένου να παραδεχθεί εκείνος ότι είναι βιολογικός πατέρας της.

Ο Αλβέρτος Β', η σύζυγός του Πάολα και η 52χρονη Ντελφίν συναντήθηκαν την Κυριακή και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση τους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους. «Έπειτα από την αναστάτωση, τον πόνο και το τραύμα, είναι καιρός για συγχώρεση, επούλωση και συμφιλίωση. Μαζί αποφασίσουμε να πάρουμε αυτό το νέο μονοπάτι. Θα χρειαστεί υπομονή και προσπάθεια, αλλά είμαστε αποφασισμένοι», ανέφεραν σε αυτή.

Πριν από μερικές ημέρες η Ντελφίν είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον ετεροθαλή αδελφό της και νυν βασιλιά του Βελγίου, Φίλιππο. Οι δυο τους είχαν μια «θερμή συνάντηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, συζήτησαν για τις ζωές τους και τα κοινά ενδιαφέροντά τους, ενώ σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι «Αυτός ο δεσμός θα αναπτυχθεί περαιτέρω εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος».

Η Ντελφίν Μποέλ, καρπός της σχέσης του Αλβέρτου Β' με τη βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμ, δήλωσε για πρώτη φορά επίσημα το 2005 ότι ο τότε βασιλιάς του Βελγίου είναι ο βιολογικός πατέρας της. Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε όμως το 2013, όταν εκείνος παραιτήθηκε από τον θρόνο και έχασε την ασυλία του.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή για τεστ DNA, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμο στον Αλβέρτο Β' για κάθε ημέρα που το καθυστερούσε. Τελικά, τον Ιανουάριο εκείνος παραδέχθηκε ότι η Ντελφίν είναι κόρη του, έπειτα από τα αποτελέσματα του DNA.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το εφετείο των Βρυξελλών χορήγησε στην Ντελφίν τον τίτλο της πριγκίπισσας του Βελγίου. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της πήραν το επίθετο του πατέρα της, Σαξ- Κόμπουργκ, ενώ έχει δικαίωμα κληρονομιάς μετά τον θάνατο του Αλβέρτου Β'.


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM