Σαρκοζί: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για παράνομη χρηματοδότηση

Σαρκοζί: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για παράνομη χρηματοδότηση Facebook Twitter
Σαρκοζί: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες - Για φερόμενη παράνομη χρηματοδότηση (EPA/Αρχείο)
0

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για συνωμοσία αναφορικά με τη φερόμενη παράνομη χρηματοδότηση της επιτυχημένης εκλογικής του εκστρατείας το 2007. 

Σύμφωνα με το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, οι καταγγελίες επιβεβαιώνουν μια προηγούμενη έκθεση της Mediapart.

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ημερών και καταθέσεις άνω των 40 ωρών, κατηγορίες απαγγέλθηκαν για τέταρτη φορά κατά του Νικολά Σαρκοζί στην υπόθεση.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος για άλλη μια φορά αρνείται τις κατηγορίες, επιμένει στην αθωότητά του και στη σελίδα του στο Facebook.

Κατηγορείται δε για «συνωμοσία» στην έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη χρηματοδότηση από τη Λιβύη,  αυτής της εκστρατείας του.

Το 2018, ο Σαρκοζί, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Γαλλίας μεταξύ 2007 και 2012, κατηγορήθηκε για παράνομη χρηματοδότηση και παθητική διαφθορά.

«Μετά από τέσσερις ημέρες ανάκρισης, κατά τη διάρκεια των οποίων απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που μου είχαν ζητηθεί (...) η αθωότητά μου αγνοήθηκε και πάλι από μια απόφαση, που δεν φέρει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για παράνομη χρηματοδότηση», δήλωσε ο Σαρκοζί στα κοινωνικά μέσα.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι θύμα μιας «συνωμοσίας» σε αυτήν την υπόθεση, είναι ο δεύτερος πρώην Γάλλος πρόεδρος που δικάστηκε μετά τον εκλιπόντα Ζακ Σιράκ.

«Έμαθα την είδηση με μεγάλη έκπληξη...Η αθωότητά μου πλήττεται για μία ακόμη φορά μέσω μίας απόφασης που δεν βασίζεται στο παραμικρό στοιχείο για παράνομη χρηματοδότηση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Νικολά Σαρκοζί. «Στο τέλος θα αποδείξω την πλήρη αθωότητά μου. Θα χρησιμοποιήσω όλη μου την αποφασιστικότητα και την ενέργεια. Η αδικία δεν θα νικήσει».

J’ai appris cette nouvelle mise en examen avec la plus grande stupéfaction. Voici donc franchie une nouvelle étape dans...

Δημοσιεύτηκε από Nicolas Sarkozy στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM