Σύμβουλος Τραμπ: Έκανα λάθος που δεν φορούσα μάσκα στον Λευκό Οίκο

Σύμβουλος Τραμπ: Έκανα λάθος που δεν φορούσα μάσκα στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
Σύμβουλος Τραμπ: Έκανα λάθος που δεν φορούσα μάσκα στον Λευκό Οίκο (EPA)
0

Μετανιωμένος που δεν φορούσε μάσκα μέσα στον Λευκό Οίκο δηλώνει ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από τη νοσηλεία του για επτά ημέρες σε ΜΕΘ.

Ο Κρις Κρίστι, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Νιού Τζέρσι, ήταν στέλεχος της ομάδας που προετοίμασε τον Τραμπ για το πρώτο debate με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν κι ένα από τα πολλά μέλη του στενού κύκλου του μεγιστάνα που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, περίπου το διάστημα που προσβλήθηκε και ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο πρώην κυβερνήτης διαβεβαίωσε ότι πλέον ανέρρωσε, ωστόσο επισήμανε πως θα έπρεπε να είχε τηρήσει τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών και να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στις εγκαταστάσεις της προεδρίας.

«Πίστευα πως όταν έμπαινα στους χώρους του Λευκού Οίκου, εισερχόμουν σε ασφαλή ζώνη, λόγω των τεστ στα οποία υποβαλλόμασταν εγώ και πολλοί άλλοι καθημερινά. Έκανα λάθος», εξηγεί ο Κρίστι.

«Έκανα λάθος που δεν φόραγα μάσκα στην παρουσίαση (της υποψηφιότητας) της Έιμι Κόνι Μπάρετ» για την έδρα που έχει μείνει κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και «στις πολλές συναντήσεις προετοιμασίας με τον πρόεδρο και με την υπόλοιπη ομάδα» του ενόψει του debate, συνεχίζει.

Ο 58χρονος Κρίστι συμπληρώνει στο κείμενο που δημοσιοποίησε ότι ελπίζει η εμπειρία του να χρησιμεύσει ώστε να πειστούν οι Αμερικανοί να τηρούν τις συστάσεις των δημοσιονομικών αρχών, ειδικά να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, «ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται».

Η προτροπή του πρώην κυβερνήτη μοιάζει να έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη στάση του Τραμπ έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 217.000 Αμερικανούς από το σύνολο των 8 και πλέον εκατομμυρίων που έχουν μολυνθεί.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατείνεται πως οι Αμερικανοί δεν πρέπει να «φοβούνται» τον κορωνοϊό, ενώ αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις συστάσεις για τη χρήση μάσκας και για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, ακόμη κι αφού μολύνθηκε ο ίδιος.

Με πληροφορίες του dpa/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM