Ο Τραμπ δηλώνει ότι επιστρέφει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις- Η ανακοίνωση για την κατάστασή του Facebook Twitter
EPA

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να επιστρέψει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, το Σάββατο, ενώ ο γιατρός του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος ολοκλήρωσε τη θεραπευτική αγωγή για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον δρ. Σον Κόνλεϊ, ο Τραμπ παραμένει σε εξαιρετικά σταθερή κατάσταση μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο και αντέδρασε εξαιρετικά θετικά στη θεραπεία.

«Με βάση την τροχιά των προχωρημένων διαγνώσεων που κάνει η ομάδα, αναμένω ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στις δημόσιες εμφανίσεις του», αναφέρει ο Κόνλεϊ σε ανακοίνωση. «Συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά στη θεραπεία και αφότου επέστρεψε στην κατοικία του, οι εξετάσεις του δείχνουν ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η ασθένεια προχώρησε», ανέφερε ακόμη.

Ο Τραμπ δεν έχασε χρόνο. «Νομίζω ότι θα προσπαθήσω να κάνω μια συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, αν έχουμε αρκετό χρόνο για να την οργανώσουμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Fox. «Θέλουμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, πιθανότατα στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου. Ενδεχομένως να κάνουμε μία στην Πενσιλβάνια, μία ημέρα αργότερα», συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει βρεθεί αρνητικός σε τεστ κορωνοϊού έως τώρα- μετά τη νοσηλεία του- ή αν έχει υπάρξει θετικό τεστ του την τελευταία εβδομάδα, δεν απάντησε ευθέως. Είπε όμως ότι πιθανότατα θα υποβληθεί σε τεστ σήμερα, Παρασκευή, συμπληρώνοντας «δεν υπάρχει λόγος να γίνεται έλεγχος όλη την ώρα».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η επιτροπή ντιμπέιτ αποφάσισε ότι η επόμενη «τηλεμαχία» ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, λόγω κορωνοϊού. Όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μετάσχει σε ντιμπέιτ με αυτή τη μορφή.

Οι Αμερικανοί χάνουν την εμπιστοσύνη στον Τραμπ

Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters- η οποία διενεργήθηκε μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο- το 37% εγκρίνει τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ το 59% τους αποδοκιμάζει.

Η διαφορά αυτή 22 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση από τις 2 Μαρτίου. Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του Τραμπ πέφτει σταθερά τις τελευταίες 10 ημέρες. Η διαφορά ανάμεσα στις αρνητικές και τις θετικές γνώμες ήταν 11 μονάδες στη δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί στις 30/9-1/10.

Το ντιμπέιτ αντιπροέδρων «έφερε» 12 εκατ. στον Μπάιντεν

Σε ό,τι αφορά στο «στρατόπεδο» του Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκέντρωσε περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, την ημέρα που έγινε το ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους για την αντιπροεδρία, την Καμάλα Χάρις και τον Μάικ Πενς.

Το ντιμπέιτ παρακολούθησαν 57,9 εκατομμύρια τηλεθεατές, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ εκείνο του 2016, σύμφωνα με τη Nielsen.

Την τηλεμαχία του 2016, στην οποία ήταν αντιμέτωποι ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν με τον Μάικ Πενς, τότε κυβερνήτη του Ιλινόι, είχαν παρακολουθήσει κατ' εκτίμηση 37,2 εκατομμύρια Αμερικανοί. Ο αριθμός των τηλεθεατών φέτος ήταν κατά συνέπεια αυξημένος κατά 36%.

Το ρεκόρ τηλεθέασης σε ντιμπέιτ υποψηφίων για την αντιπροεδρία σημειώθηκε το 2008, όταν ο Τζο Μπάιντεν είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τη Σάρα Πέιλιν. Εκείνη τη συζήτηση είχαν παρακολουθήσει 69,9 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters, dpa

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ