Το Facebook διέγραψε ανάρτηση του Τραμπ για τον κορωνοϊό - «Hide» από το Τwitter

Το Facebook διέγραψε ανάρτηση του Τραμπ για τον κορωνοϊό - «Hide» από το Τwitter Facebook Twitter
EPA
0

Το Facebook διέγραψε σήμερα μια ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία ισχυριζόταν λανθασμένα ότι η Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη.

Από την πλευρά του το Twitter «έκρυψε» την ανάρτηση και πλέον ο χρήστης διαβάζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα πριν αποφασίσει να τη δει. 

Ένας εκπρόσωπος του Facebook, ο Άντι Στόουν, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό. Είναι η δεύτερη φορά που το Facebook διέγραψε ανάρτηση του προέδρου Τραμπ, ενώ το Twitter παρεμβαίνει συχνότερα με διαγραφές και προειδοποιήσεις.

Και τα δύο κοινωνικά δίκτυα έχουν δεσμευτεί να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση γύρω από τον ιό.

Η επίμαχη ανάρτηση

Αψηφώντας τις επικρίσεις σε βάρος του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως οι Αμερικανοί μαθαίνουν να ζουν με τη νόσο Covid-19, ώρες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, για να υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπεία, αφού νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

«Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με την Covid, που είναι στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρα!!!», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου 22.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι πέθαναν από γρίπη την περίοδο 2019-2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Ακόμα και πριν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, σε ηχογραφημένες συζητήσεις με δημοσιογράφο, ο Τραμπ είχε παραδεχθεί ότι η νόσος Covid-19 είναι φονικότερη από τη γρίπη.

Το Facebook διέγραψε ανάρτηση του Τραμπ για τον κορωνοϊό - «Hide» από το Τwitter Facebook Twitter
Η ανάρτηση του προέδρου Τραμπ όπως φαίνεται πλέον στο Twitter, μαζί με το συνοδευτικό μήνυμα

«Παγκοσμίου επιπέδου ιατρική φροντίδα κάθε ώρα της ημέρας»

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ επισήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα λαμβάνει παγκοσμίου επιπέδου ιατρική φροντίδα κάθε ώρα της ημέρας, κάτι για το οποίο πολλοί επαγγελματίες υγείας σημειώνουν πως δεν είναι διαθέσιμο σε εκατομμύρια άλλους Αμερικανούς. «Μην το αφήσετε να σας κυριεύσει. Μην το φοβάστε», είχε πει νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα βίντεο μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

«Τρομοκρατήθηκα όταν είπε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την Covid-19», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σάφνερ, καθηγητής προληπτικής ιατρικής και μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο Vanderbilt στο Νάσβιλ. «Πρόκειται για μια ασθένεια που σκοτώνει περίπου 1000 ανθρώπους την ημέρα, έχει τορπιλίσει την οικονομία, έχει οδηγήσει στην ανεργία ανθρώπους. Πρόκειται για έναν ιό που θα πρέπει τόσο να τον σεβόμαστε όσο και τον φοβόμαστε», επισήμανε ο Σάφνερ.

Πάνω από 209.000 θάνατοι στις ΗΠΑ

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος σε τέσσερις εβδομάδες θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στον προεδρικό θώκο με αντίπαλο τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, έχει επανειλημμένως υποβαθμίσει τη νόσο, που έχει σκοτώσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο απολογισμό νεκρών από την πανδημία, με περισσότερους από 209.000 θανάτους.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ