Κορωνοϊός: Το Παρίσι ανακοίνωσε πως κλείνουν εντελώς όλα τα μπαρ

Κορωνοϊός: Το Παρίσι ανακοίνωσε πως κλείνουν εντελώς όλα τα μπαρ Facebook Twitter
Kλείνουν τα μπαρ σε όλο το Παρίσι από αύριο
0

Το Παρίσι θα κλείσει εντελώς όλα τα μπαρ από την Τρίτη, καθώς η γαλλική κυβέρνηση αυξάνει στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού για εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Οι λεπτομέρειες των νέων περιορισμών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και η διάρκεια των μέτρων θα είναι δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ. Την Κυριακή η Γαλλία ανέφερε 12.565 νέα κρούσματα Covid-19.

Η απόφαση για το Παρίσι έρχεται μετά το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην πόλη της Μασσαλίας την περασμένη εβδομάδα. Το μέγιστο επίπεδο συναγερμού στη Γαλλία τίθεται σε ισχύ όταν το ποσοστό κρουσμάτων σε μια περιοχή υπερβαίνει τα 250 ανά 100.000 άτομα και τουλάχιστον το 30% των κρεβατιών εντατικής θεραπείας προορίζονται για ασθενείς με Covid-19.

«Αυτά τα μέτρα, απαραίτητα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, θα εφαρμοστούν στο Παρίσι και στα τρία διαμερίσματα που το περιβάλλουν αμέσως, με διάρκεια δύο εβδομάδων», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Τα εστιατόρια στην πόλη θα πρέπει να ακολουθήσουν νέα πρωτόκολλα υγιεινής για να παραμείνουν ανοιχτά και οι αίθουσες διαλέξεων πανεπιστημίων δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε πληρότητα το 50%.

Ωστόσο, τα εστιατόρια και τα μπιστρό που σερβίρουν φαγητό καθώς και αλκοόλ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, αρκεί να καταχωρούν στοιχεία επικοινωνίας από τους πελάτες και να κλείνουν τις πόρτες τους στις 22:00. Η εργασία από το σπίτι πρέπει να είναι προτεραιότητα τώρα περισσότερο από ποτέ, ανέφερε η δήλωση.


Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin αναγνώρισε ότι το κλείσιμο των μπαρ θα ήταν δύσκολο για τους Παριζιάνους. «Είμαστε Γάλλοι, λατρεύουμε να πίνουμε, να τρώμε, να ζούμε, να χαμογελάμε και να φιλιόμαστε», δήλωσε την Κυριακή στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI και Europe 1.

Η Γαλλία αγωνίζεται να αναχαιτίσει ένα αυξανόμενο ποσοστό μόλυνσης που άρχισε να αυξάνεται εκθετικά στα τέλη Αυγούστου. Το Σάββατο ανέφερε σχεδόν 17.000 κρούσματα, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η χώρα ξεκίνησε εκτεταμένα τεστ. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θέλει να διατάξει ακόμη ένα lockdown σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα σε εκείνες τις πόλεις όπου συγκεντρώνεται ο ιός, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM