Κορωνοϊός: Το Παρίσι ανακοίνωσε πως κλείνουν εντελώς όλα τα μπαρ

Κορωνοϊός: Το Παρίσι ανακοίνωσε πως κλείνουν εντελώς όλα τα μπαρ Facebook Twitter
Kλείνουν τα μπαρ σε όλο το Παρίσι από αύριο
0

Το Παρίσι θα κλείσει εντελώς όλα τα μπαρ από την Τρίτη, καθώς η γαλλική κυβέρνηση αυξάνει στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού για εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Οι λεπτομέρειες των νέων περιορισμών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και η διάρκεια των μέτρων θα είναι δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ. Την Κυριακή η Γαλλία ανέφερε 12.565 νέα κρούσματα Covid-19.

Η απόφαση για το Παρίσι έρχεται μετά το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην πόλη της Μασσαλίας την περασμένη εβδομάδα. Το μέγιστο επίπεδο συναγερμού στη Γαλλία τίθεται σε ισχύ όταν το ποσοστό κρουσμάτων σε μια περιοχή υπερβαίνει τα 250 ανά 100.000 άτομα και τουλάχιστον το 30% των κρεβατιών εντατικής θεραπείας προορίζονται για ασθενείς με Covid-19.

«Αυτά τα μέτρα, απαραίτητα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, θα εφαρμοστούν στο Παρίσι και στα τρία διαμερίσματα που το περιβάλλουν αμέσως, με διάρκεια δύο εβδομάδων», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Τα εστιατόρια στην πόλη θα πρέπει να ακολουθήσουν νέα πρωτόκολλα υγιεινής για να παραμείνουν ανοιχτά και οι αίθουσες διαλέξεων πανεπιστημίων δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε πληρότητα το 50%.

Ωστόσο, τα εστιατόρια και τα μπιστρό που σερβίρουν φαγητό καθώς και αλκοόλ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, αρκεί να καταχωρούν στοιχεία επικοινωνίας από τους πελάτες και να κλείνουν τις πόρτες τους στις 22:00. Η εργασία από το σπίτι πρέπει να είναι προτεραιότητα τώρα περισσότερο από ποτέ, ανέφερε η δήλωση.


Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin αναγνώρισε ότι το κλείσιμο των μπαρ θα ήταν δύσκολο για τους Παριζιάνους. «Είμαστε Γάλλοι, λατρεύουμε να πίνουμε, να τρώμε, να ζούμε, να χαμογελάμε και να φιλιόμαστε», δήλωσε την Κυριακή στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI και Europe 1.

Η Γαλλία αγωνίζεται να αναχαιτίσει ένα αυξανόμενο ποσοστό μόλυνσης που άρχισε να αυξάνεται εκθετικά στα τέλη Αυγούστου. Το Σάββατο ανέφερε σχεδόν 17.000 κρούσματα, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η χώρα ξεκίνησε εκτεταμένα τεστ. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θέλει να διατάξει ακόμη ένα lockdown σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα σε εκείνες τις πόλεις όπου συγκεντρώνεται ο ιός, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM