Ερντογάν σε Μέρκελ για Γαλλία: «Με ποιο δικαίωμα εμπλέκεται στην ανατολική Μεσόγειο;» - Η δέσμευση της καγκελαρίου

Ερντογάν σε Μέρκελ για Γαλλία: «Με ποιο δικαίωμα εμπλέκεται στην ανατολική Μεσόγειο;» - Η δέσμευση της καγκελαρίου Facebook Twitter
0

«Παράπονα» στην Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, διαμαρτυρόμενος για τις ενέργειες της Γαλλίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν φέρεται να ρώτησε τη Γερμανίδα καγκελάριο με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας» και τι δουλειά έχει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ στην ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας της μάλιστα να παρέμβει ώστε το Παρίσι να σταματήσει τις εν λόγω ενέργειες. 

Από την πλευρά της η Μέρκελ απάντησε πως θα επιδιώξει επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες ενώ δεσμεύτηκε πως αμέσως μετά θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του.

 

Συνάντηση με Σάρατζ

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Ερντογάν είχε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, λίγο πριν από μια συνάντηση στο Μαρόκο ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο αντίπαλων αρχών στη Λιβύη.

Η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Μήνυμα από ΕΕ

Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο

Σύμφωνα με Ευρωπαϊο Αξιωματούχο, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί σε πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ