Η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ισπανία δεσμεύτηκαν να στείλουν περισσότερη βοήθεια στην Κούβα

ΚΟΥΒΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΞΙΚΟ ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ. ΕΡΑ
0

Οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας, της Ισπανίας και του Μεξικού δεσμεύτηκαν το Σάββατο να εντείνουν τη συντονισμένη βοήθεια προς την Κούβα.

Στόχος της παροχής βοήθειας είναι να ανακουφίσουν αυτό που χαρακτήρισαν ως ανθρωπιστική κρίση που προκαλείται από τον αμερικανικό αποκλεισμό του νησιού της Καραϊβικής.

Σε κοινή δήλωση, οι τρεις χώρες κάλεσαν σε ειλικρινή διάλογο σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι ο κουβανικός λαός πρέπει να είναι ελεύθερος να καθορίσει το δικό του μέλλον, σύμφωνα με το Reuters.

Η δήλωση εκδόθηκε μετά την υποδοχή του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεζ στον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και στην ηγέτιδα του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνόδου κορυφής με στόχο την κινητοποίηση ενάντια στην ακροδεξιά.

Νέες απειλές Τραμπ για την Κούβα

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στον Τύπο στον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε τη Δευτέρα 13 Απριλίου, πως οι ΗΠΑ μπορεί να «περάσουν από την Κούβα», αφού πρώτα «τελειώσουν» με το Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως πολίτες των ΗΠΑ με καταγωγή από την Κούβα υφίστανται «κάκιστη μεταχείριση» από τις αρχές και ότι συγγενείς τους έχουν σκοτωθεί ή ξυλοκοπηθεί, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Προσδιόρισε επίσης την Κούβα ως ένα «αποτυχημένο κράτος» επειδή όπως είπε την «κυβερνούσε φρικτά για πολλά χρόνια» η επαναστατική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Η Κούβα είναι ένα κράτος που καταρρέει, και θα το κάνουμε αυτό, ίσως περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με αυτό», αναφερόμενος στο Ιράν.

«Η Κούβα είναι ένα κράτος που... διοικούνταν φρικτά για πολλά χρόνια.  Έχουμε πολλούς εξαιρετικούς Κουβανοαμερικανούς, οι οποίοι σχεδόν όλοι ψήφισαν εμένα, και αντιμετωπίστηκαν πολύ άσχημα. Σε πολλές περιπτώσεις, μέλη των οικογενειών τους έχουν σκοτωθεί. Έχουν δεχτεί ξυλοδαρμούς και ληστείες και έχουν συμβεί φρικτά πράγματα στην Κούβα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM