Ουαλία: Σε καραντίνα οι αφίξεις από έξι ελληνικά νησιά

Ουαλία: Σε καραντίνα οι αφίξεις από έξι ελληνικά νησιά Facebook Twitter
Η Ουαλία πρόσθεσε την Πάρο στη λίστα της καραντίνας (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Συνολικά έξι ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται πλέον στη λίστα της Ουαλίας με τις περιοχές από τις οποίες οι αφίξεις θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Μετά τη Ζάκυνθο, η Ουαλία πρόσθεσε στη σχετική λίστα την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Πέρα από αυτές τις ελληνικές περιοχές, σε καραντίνα δύο εβδομάδων θα μπαίνουν πλέον και όσοι επιστρέφουν στην Ουαλία και από το Γιβραλτάρ και τη Γαλλική Πολυνησία.

Η καραντίνα ισχύει για όσους επιστρέφουν στην Ουαλία ανεξάρτητα από το μέσω ποιας περιοχής της Μ. Βρετανίας επιστρέφουν- συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων της Αγγλίας. Αντίθετα, η Αγγλία δεν έκανε αλλαγές στις χώρες και περιοχές που περιλαμβάνονται στη λίστα καραντίνας (η οποία εκδίδεται από τη βρετανική κυβέρνηση)- δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. Στο μεταξύ, η Σκωτία πρόσθεσε στη δική της λίστα καραντίνας όσους επιστρέφουν από την Πορτογαλία. Ήδη αυτή την εβδομάδα η Σκωτία είχε αποφασίσει να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι γυρίζουν από την Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Βάγκαν Γκέτινγκ, δήλωσε ότι η απόφαση αναφορικά με τις περιοχές που μπήκαν στη λίστα καραντίνας ελήφθη με βάση τις συμβουλές των ειδικών για τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος ανέφερε ότι προχώρησε σε αυτή την απόφαση εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων «που εισάγονται στην Ουαλία από τουρίστες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά».

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή την εβδομάδα υπήρξαν πάνω από 20 κρούσματα μεταξύ επιβατών μίας πτήσης από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ. Αρχικά, η Ουαλία κάλεσε όσους επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση. Όμως, με την απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη όποιος δεν μπαίνει σε καραντίνα θα είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο 1.000 λιρών.

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ