ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: Επιβάτης επικρίνει τους «κορωνο-ηλίθιους» στην πτήση από Ζάκυνθο- 16 κρούσματα έως τώρα

Κορωνοϊός: Επιβάτης επικρίνει τους «κορωνο-ηλίθιους» στην πτήση από Ζάκυνθο- 16 κρούσματα έως τώρα Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στο Κάρντιφ της Ουαλίας το γεγονός ότι εντοπίζονται κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε ανθρώπους που επιστρέφουν από διακοπές στη Ζάκυνθο, ενώ ήδη 193 επιβαίνοντες πτήσης κλήθηκαν να μπουν σε καραντίνα. 

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι 193 άνθρωποι (επιβάτες και πλήρωμα) που επέβαιναν σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο, στις 25 Αυγούστου, κλήθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες. Έως τώρα, 16 άτομα που ήταν στην πτήση ΤΟΜ6215 έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές του Κάρντιφ.

Στο μεταξύ, η TUI ανακοίνωσε ότι διεξάγεται πλήρης έρευνα για την υπόθεση, ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις καταγγελίες που έκανε γυναίκα η οποία ταξίδεψε με την εν λόγω πτήση. Η Στέφανι Γουίτφιλντ, μιλώντας στο ΒΒC, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το αεροπλάνο ήταν γεμάτο «κορωνο-ηλίθιους», ενώ σχολίασε ότι «το ανίκανο πλήρωμα» αδιαφορούσε για το γεγονός ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αρχικά, οι υγειονομικές υπηρεσίες του Κάρντιφ είχαν εντοπίσει επτά ανθρώπους που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και πιθανόν να ήταν μολυσματικοί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία ενημέρωσης όσων ταξίδεψαν με αυτή την πτήση, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 16, αλλά σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πού μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Ήδη, από τους 193 επιβαίνοντες έχει ζητηθεί να τεθούν σε αυτοαπομόνωση, ενώ ο δρ. Τζίρι Σανκάρ, της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Ουαλίας, κάλεσε όσους ταξίδεψαν με αυτή την πτήση να υποβληθούν χωρίς καθυστέρηση σε έλεγχο, αν έχουν συμπτώματα.

Δεν είναι όμως οι μόνες περιπτώσεις «εισαγόμενων» κρουσμάτων από τη Ζάκυνθο. Η δρ. Γκουέν Λόου, σύμβουλος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, είπε ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν εντοπιστεί περίπου 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουαλία, ανάμεσα σε ανθρώπους που επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο.

Μάλιστα, η ίδια εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό αφορά ανθρώπους που έμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία και επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο με διαφορετικές πτήσεις, συμπλήρωσε.

«Πτήση πανωλεθρία»

Η Στέφανι Γουίτφιλντ, η οποία επέβαινε στο αεροσκάφος της TUI που επέστρεψε από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου, έκανε λόγο για πτήση πανωλεθρία.

Η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα προτού καν μάθουν για τα κρούσματα, είπε μιλώντας στο BBC. Τώρα, θα υποβληθούν σε τεστ γιατί εμφάνισαν ήπια συμπτώματα.

«Η πτήση ήταν μια πανωλεθρία. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα του στον λαιμό του. Όχι μόνο δεν του είπαν να την ανεβάσει, αλλά του έδωσαν και δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε μέλος του πληρώματος», δήλωσε η Γουίτφιλντ.

«Πολλοί έβγαζαν τις μάσκες τους και πηγαινοέρχονταν στον διάδρομο για να μιλήσουν με άλλους. Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, πολλοί έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους», περιέγραψε και πρόσθεσε: «Η πτήση ήταν γεμάτη εγωιστές "κορωνο-ηλίθιους" και με ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί περισσότερο».

Η TUI από την πλευρά της, σε ανακοίνωση, υπογράμμισε πως όλοι οι επιβάτες ενημερώνονται πριν από το ταξίδι, αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης, ότι πρέπει να φορούν τις μάσκες τους και ότι δεν επιτρέπεται να μετακινούνται στην καμπίνα. «Η αφαίρεση της μάσκας μπορεί να γίνεται μόνο για την κατανάλωση φαγητού και ποτού», ανέφερε ακόμη η εταιρεία.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ