Απεργία την Πρωτομαγιά

Bloomberg: Αυτή είναι η «έκπληξη» που υποσχέθηκε ο Ερντογάν - Ανακάλυψαν ενεργειακό κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα

Bloomberg: Αυτή είναι η «έκπληξη» που υποσχέθηκε ο Ερντογάν - Ανακάλυψαν ενεργειακό κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, προανήγγειλε σήμερα μέσα από δηλώσεις του μια θετική «έκπληξη» για τον λαό της Τουρκίας.

«Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία» είπε και μετέθεσε τις ανακοινώσεις για την Παρασκευή.

Ωστόσο, το Bloomberg φέρεται να πρόδωσε το «μυστικό» του Τούρκου προέδρου, αποκαλύπτοντας ότι η Άγκυρα ανακάλυψε κοιτάσματα ενέργειας στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος, υποστήριξαν ότι οι ανακοινώσεις Ερντογάν θα αφορούν σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν διευκρίνισε τι πρόκειται να ανακοινώσει σε δύο ημέρες, ωστόσο η τουρκική λίρα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index αυξήθηκε 2%.

Εξίσου ενδεικτικό είναι ότι οι μετοχές του διυλιστηρίου Turkiye Petrol Rafinerileri AS ή της Tupras και του κατασκευαστή πετροχημικών Petkim Petrokimya Holding AS αυξήθηκαν 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ