Ερντογάν: Όπως σκίσαμε τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Όπως σκίσαμε τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στη Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Υπέρ των συνομιλιών και όχι του καβγά δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα «σκύψει το κεφάλι σε μια νέα Συνθήκη Σεβρών στην ανατολική Μεσόγειο». 

«Η Toυρκία είναι αποφασισμένη και έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι περιμένει «από τους ομολόγους μας κινήσεις που θα μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Όμως, στην ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τόνισε ότι η χώρα του δεν θα «σκύψει το κεφάλι σε νέα συνθήκη Σεβρών» στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα, όπως η ανατολική Μεσόγειος και η Λιβύη, δεν είναι μόνο αγώνας δικαιώματος, αλλά και αγώνας του μέλλοντος. Όσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας, είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει ένα καλό νέο. «Την Παρασκευή θα ανακοινώσω ένα ευχάριστο νέο, με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  

Τέλος, υπογράμμισε ότι «Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως χάσαμε από το χέρι μας τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση για να πετάξει κάποιος μια πέτρα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ