Πρώτη δίκη για πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας - Δίκτυο 30.000 ανθρώπων

Πρώτη δίκη για πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας - Δίκτυο 30.000 ανθρώπων Facebook Twitter
O 43χρονος οικογενειάρχης Γεργκ Λ. οδήγησε τις αρχές σε ένα κύκλωμα παιδεραστίας με 30.000 άτομα
0

Η αστυνομική έφοδος σε σπίτι οικογένειας στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ το φθινόπωρο αποκάλυψε τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας στη Γερμανία με 30.000 δράστες. Σήμερα ξεκινά στη Κολωνία η δίκη του πατέρα της οικογένειας Γεργκ Λ.

Όσοι αστυνομικοί συμμετείχαν τον περασμένο Οκτώβριο στην έφοδο σε μονοκατοικία μιας οικογένειας στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ έξω από τη Κολωνία, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συνέβαλαν στην αποκάλυψη ενός πρωτοφανούς δικτύου παιδεραστίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων χωρίς προηγούμενο στη Γερμανία.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο 43χρονος οικογενειάρχης Γεργκ Λ., στο σπίτι του οποίου έγιναν το φθινόπωρο οι αστυνομικές έρευνες και ο οποίος λογοδοτεί από σήμερα σε δικαστήριο της Κολωνίας. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 79 αδικήματα μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική κακοποίηση της τρίχρονης κόρης του από τον ίδιο τον κατηγορούμενο.

Πρώτη δίκη για πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας - Δίκτυο 30.000 ανθρώπων Facebook Twitter
Το σπίτι του Γεργκ Λ., όπου έκαναν έφοδο οι αρχές

Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διωκτικές αρχές για την υπόθεση είναι πρωτοφανή. Περίπου 30.000 άτομα συμμετείχαν στο δίκτυο παιδεραστίας. Σε 87 από αυτούς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο εισαγγελέας Μάρκους Χάρτμαν, επικεφαλής καταπολέμησης διαδικτυακής εγκληματικότητας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, δήλωσε στην Deutsche Welle: «Η έκπληξη για μας ήταν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά με πολυδαίδαλες επικοινωνιακές δομές, μέσω των οποίων δρομολογούνταν οι σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων».


«Μόνο η κορυφή του παγόβουνου»

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των γερμανικών διωκτικών αρχών, μόνο στη Γερμανία, καταγράφηκαν πέρυσι σχεδόν 16.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος σχεδόν 12.300 ατόμων. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν 3.000 περιπτώσεις του λεγόμενου Cybergrooming, της απόπειρας προσέγγισης παιδιών μέσω ίντερνετ με σεξουαλικά κίνητρα.


Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης Γιοχάνες-Βίλχελμ Ρέριγκ κάνει ωστόσο λόγο για την κορυφή του παγόβουνου και εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στη Γερμανία είναι περίπου επταπλάσιος.

«Με αφορμή την αποκάλυψη της υπόθεσης και την εμπλοκή 30.000 ατόμων, η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στην αναγκαιότητα επιβολής αυστηρότερων ποινών. Δεν θα καταπολεμηθεί ωστόσο με αυτό τον τρόπο το τεράστιο πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και της σεξουαλικής βίας στο διαδίκτυο. Το σημαντικό είναι οι διωκτικές αρχές να αποκτήσουν αποτελεσματικότερα εργαλεία, με τη βοήθεια των οποίων να οδηγούν στη δικαιοσύνη περισσότερους δράστες από ότι συμβαίνει μέχρι σήμερα».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ