Πορτογαλία: Σύγκρουση τρένου με μηχάνημα συντήρησης- Δύο νεκροί, 37 τραυματίες

Πορτογαλία: Σύγκρουση τρένου με μηχάνημα συντήρησης- Δύο νεκροί, 37 τραυματίες Facebook Twitter
Πορτογαλία: Εκτροχιασμός τρένου - Ένας νεκρός, τουλάχιστον 50 τραυματίες
0

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 37 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν μια υπερταχεία αμαξοστοιχία με ένα μηχάνημα συντήρησης, στην κεντρική Πορτογαλία.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι SIC, σύμφωνα με το Reuters, μια εκπρόσωπος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Παροχής Βοήθειας της Κοΐμπρα, που βρίσκεται κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, είπε στο πρακτορείο ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, όπως της πυροσβεστικής και αναμένονται «πολλά» ακόμη, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων CNOS, δύο ελικόπτερα και περισσότεροι από 160 διασώστες, μεταξύ των οποίων και πυροσβέστες, έχουν σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος.

Στο τρένο Alfa Pendular, το ταχύτερο της Πορτογαλίας, επέβαιναν 212 άνθρωποι. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Λισαβόνα στην Μπράγκα, με ενδιάμεσους σταθμούς στην Κοΐμπρα και το Πόρτο, τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Από τους τραυματίες, οι 7 είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι 30 έχουν μόνο ελαφριά τραύματα. Ο μηχανοδηγός είναι μεταξύ των 7 που έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, μετέδωσε το κανάλι SIC.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Σόουρε, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την Κοΐμπρα. Ο δήμαρχος Μάριο Νούνες είπε ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι που εργάζονταν στις γραμμές του τρένου.

Με μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων.

Με πληροφορίες από το Reuters/sicnoticias.pt/AFP

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 31.7.2020

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM