Πορτογαλία: Σύγκρουση τρένου με μηχάνημα συντήρησης- Δύο νεκροί, 37 τραυματίες

Πορτογαλία: Σύγκρουση τρένου με μηχάνημα συντήρησης- Δύο νεκροί, 37 τραυματίες Facebook Twitter
Πορτογαλία: Εκτροχιασμός τρένου - Ένας νεκρός, τουλάχιστον 50 τραυματίες
0

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 37 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν μια υπερταχεία αμαξοστοιχία με ένα μηχάνημα συντήρησης, στην κεντρική Πορτογαλία.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι SIC, σύμφωνα με το Reuters, μια εκπρόσωπος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Παροχής Βοήθειας της Κοΐμπρα, που βρίσκεται κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, είπε στο πρακτορείο ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», χωρίς να επιβεβαιώσει τον θάνατο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, όπως της πυροσβεστικής και αναμένονται «πολλά» ακόμη, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων CNOS, δύο ελικόπτερα και περισσότεροι από 160 διασώστες, μεταξύ των οποίων και πυροσβέστες, έχουν σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος.

Στο τρένο Alfa Pendular, το ταχύτερο της Πορτογαλίας, επέβαιναν 212 άνθρωποι. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Λισαβόνα στην Μπράγκα, με ενδιάμεσους σταθμούς στην Κοΐμπρα και το Πόρτο, τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Από τους τραυματίες, οι 7 είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι 30 έχουν μόνο ελαφριά τραύματα. Ο μηχανοδηγός είναι μεταξύ των 7 που έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, μετέδωσε το κανάλι SIC.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Σόουρε, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την Κοΐμπρα. Ο δήμαρχος Μάριο Νούνες είπε ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι που εργάζονταν στις γραμμές του τρένου.

Με μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων.

Με πληροφορίες από το Reuters/sicnoticias.pt/AFP

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 31.7.2020

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM