Μακένζι Σκοτ: Δωρεές 1,7 δισ. μετά το διαζύγιο με τον Μπέζος -«Ο πλούτος είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας»

Μακένζι Σκοτ: Δωρεές 1,7 δισ. μετά το διαζύγιο με τον Μπέζος -«Ο πλούτος είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας» Facebook Twitter
Η ΜακΚένζι Σκοτ με τον πρώην σύζυγό της, Τζεφ Μπέζος (Πηγή φωτό EPA)
0

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, γνωστοποίησε ότι έχει κάνει δωρεές ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς έως τώρα.

Πέρυσι, μετά το διαζύγιο, είχε δεσμευθεί ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της. Τώρα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι άλλαξε το επίθετό της σε Σκοτ, γνωστοποίησε σε ποιες οργανώσεις και ιδρύματα έχει κάνει δωρεές μέχρι στιγμής.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο προσωπικός πλούτος του οποιουδήποτε είναι προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας και των κοινωνικών δομών που παρέχουν ευκαιρίες σε κάποιους ανθρώπους και εμπόδια σε αμέτρητους άλλους», έγραψε η Μακένζι Σκοτ, που έχει κάνει δωρεές σε οργανώσεις που προωθούν τη φυλετική δικαιοσύνη, την ισότητα των φύλων, την παγκόσμια ανάπτυξη και την ισότητα για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ άλλων.


«Όπως πολλοί άλλοι, παρακολούθησα το πρώτο μισό του 2020 με ένα μείγμα τρόμου και θλίψης. Η ζωή ποτέ δεν θα πάψει να βρίσκει νέους τρόπους για να εκθέσει τις ανισότητες των συστημάτων μας ή να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι ένας πολιτισμός τόσο άνισος δεν είναι μόνο άδικος, αλλά και ασταθής», αναφέρει ακόμη η Σκοτ.

Η συγγραφέας παντρεύτηκε τον Τζεφ Μπέζος έναν χρόνο προτού εκείνος ιδρύσει την Amazon, ενώ υπήρξε ανάμεσα στους πρώτους εργαζομένους της εταιρείας. Μετά το διαζύγιο, απέκτησε το 4% της Amazon. Έτσι, έγινε η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με περιουσία 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Μετά το διαζύγιο ανακοίνωσε ότι συντάχθηκε με το Giving Pledge, την καμπάνια του Γουόρεν Μπάφετ και του Μπιλ Γκέιτς που καλεί τους πλούσιους να διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Άρχισα να εργάζομαι για να υλοποιήσω τη δέσμευσή μου με την πεποίθηση ότι η ζωή μου έδωσε δύο πλεονεκτήματα που θα είναι ιδιαίτερης αξίας για τους άλλους: τα χρήματα που αυτά τα συστήματα βοήθησαν να αποκτήσω και την αντίληψη ότι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει ανισότητες είναι εκείνοι που έχουν τα καλύτερα εφόδια για να σχεδιάσουν λύσεις», έγραψε ακόμη η Σκοτ, που σημείωσε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις δωρεές που έχει κάνει επειδή μετά τα τελευταία γεγονότα αντιλήφθηκε ότι έχει ένα προνόμιο που παρέβλεπε: ότι μπορεί να στρέψει την προσοχή σε οργανισμούς και ηγέτες που οδηγούν την αλλαγή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM