Απεργία την Πρωτομαγιά

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου λέει ότι είναι αρνητικός (πλέον) στον κορωνοϊό

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου λέει ότι είναι αρνητικός (πλέον) στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου λέει ότι είναι αρνητικός (πλέον) στον κορωνοϊό
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου με ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει καθαρός από τον κορωνοϊό.

«Καλημέρα σε όλους. RT-PCR για τον Sars-Cov 2: αρνητικό», έγραψε ο Μπολσονάρου στο facebook αναρτώντας και μία φωτογραφία του όπου χαμογελά και κρατά ένα κουτί με υδροξυχλωροκίνη.

Ωστόσο, ο 65χρονος ηγέτης δεν είπε πότε έκανε το νέο τέστ.

Υπενθυμίζεται δε, ότι μόλις την Τετάρτη, στο τελευταίο τεστ που έκανε, βγήκε θετικός. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Επικοινωνιών της χώρας «Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε χθες 21η Ιουλίου ο πρόεδρος βγήκε θετικό. «Ο πρόεδρος Μπολσονάρου παραμένει σε καλή κατάσταση», είχε αναφέρει σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε υποβληθεί σε τεστ στις 7 Ιουλίου καθώς το CNN Brasil και η εφημερίδα Estado de S.Paulo ανέφεραν ότι ο πρόεδρος είχε ύποπτα συμπτώματα, ιδίως πυρετό.

«Η θετική διάγνωση μόλις επιβεβαιώθηκε», παραδέχθηκε ο 65χρονος ηγέτης της Βραζιλίας. «Ξεκίνησε την Κυριακή, δεν ένιωθα πολύ καλά, η κατάσταση επιδεινώθηκε τη Δευτέρα, ένιωσα κόπωση και είχα 38 πυρετό. Έκανα μια ακτινογραφία στο νοσοκομείο (...) και οι πνεύμονές μου ήταν εντάξει. Οι γιατροί μου έδωσαν υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη (αντιβιοτικό) και μετά ένιωσα καλύτερα. Πάω πάρα πολύ καλά».

«Ομολογώ ότι σκεφτόμουν πως είχα ήδη μολυνθεί πριν, χωρίς να εκδηλώσω συμπτώματα (...). Εάν δεν είχα κάνει το τεστ, θα μπορούσα να μολύνω άλλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος έχει εμφανιστεί επανειλημμένως μεταξύ των υποστηρικτών του χωρίς να φοράει μάσκα ή να τηρεί άλλους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορωνοϊού και έχει αποκαλέσει «γριπούλα» τον COVID-19, επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην τρωθεί η οικονομία παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.

Με πληροφορίες του Associated Press/Reuters


Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ