Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες

Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες Facebook Twitter
Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιστρέφουν στην κανονικότητα - Ανοίγουν πάρκα, παραλίες και ταράτσες (EPA)
0

Επιστροφή στην κανονικότητα για κατοίκους της Μαδρίτης, Βαρκελώνης, και των επαρχιών Καστίλλης και Λεόν καθώς από σήμερα ξεκινά η πρώτη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω της πανδημίας έπειτα από δέκα εβδομάδες σκληρού lockdown.

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα μπορούν από σήμερα να επισκεφτούν πάρκα και ταράτσες, ενώ σε άλλες περιοχές της Ισπανίας που επλήγησαν λιγότερο από την επιδημία του κορωνοϊού οι Ισπανοί θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα έπειτα από δέκα εβδομάδες ενός από τα πιο σκληρά lockdown παγκοσμίως.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν (βόρεια της πρωτεύουσας) ξεκινούν με τη σειρά τους την πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown, η οποία στην υπόλοιπη Ισπανία ξεκίνησε πριν 15 ήμερες.

Οι περιοχές αυτές είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία covid-19, από την οποία μολύνθηκαν 235.772 άνθρωποι στην Ισπανία και 28.752 έχασαν τη ζωή τους.

Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων. Επίσης άνοιξαν ξανά τα πάρκα της Μαδρίτης.

Ωστόσο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτίρια, όσο και στους δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η υπόλοιπη χώρα, 22 εκατομμύρια κάτοικοι σε σύνολο 47 εκατομμυρίων που μετρά η Ισπανία, περνά στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά ως το τέλος Ιουνίου.

Εκεί επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Ομπρέλες σε απόσταση

 

Καθώς έχει ξεκινήσει η ζέστη του καλοκαιριού, οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά, στον Ατλαντικό και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας άνοιξαν και πάλι για τους λουόμενους, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανία συνιστά να περιορίζεται ο αριθμός των λουόμενων, να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για κάθε παρέα, ενώ οι ομπρέλες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 4 μέτρων.

Προς το παρόν, μόνο οι ντόπιοι μπορούν να πάνε στις παραλίες καθώς εξακολουθούν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών, ενώ όσοι φτάνουν στην Ισπανία από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας στους ξένους τουρίστες τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM