Περού: Δήμαρχος μπήκε σε φέρετρο για να μην συλληφθεί επειδή έσπασε την καραντίνα

Περού: Δήμαρχος μπήκε σε φέρετρο για να μην συλληφθεί επειδή έσπασε την καραντίνα Facebook Twitter
0

Ένας δήμαρχος στο Περού όχι μόνο έσπασε την καραντίνα για τον κορωνοϊό, αλλά προσπάθησε να κάνει τον νεκρό για να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο Χάιμε Ρολάντο Ουρμπίνα Τόρες, δήμαρχος της μικρής πόλης Τανταρά, στο νότιο Περού, τα έπινε με φίλους του. Όταν η αστυνομία μπήκε στον χώρο, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη επειδή παραβίασε την καραντίνα, ο δήμαρχος μπήκε σε ένα ανοιχτό φέρετρο και έκανε τον νεκρό.

Οι φίλοι του επίσης προσπάθησαν να κρυφτούν, αλλά κανείς του δεν γλίτωσε τη σύλληψη και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δήμαρχος ήταν μεθυσμένος όταν συνελήφθη, αναφέρει η εφημερίδα El Comercio. Δεν είναι ξεκάθαρο πού ακριβώς είχαν συγκεντρωθεί για να πιουν, ούτε γιατί υπήρχαν διαθέσιμα άδεια φέρετρα εκεί.

Οι ντόπιοι έχουν κατηγορήσει τον δήμαρχο ότι δεν παίρνει στα σοβαρά τον κορωνοϊό, επειδή δεν επέβαλε μέτρα. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι από τότε επιβλήθηκε η καραντίνα σε όλη τη χώρα- πριν από περίπου δύο μήνες- εκείνος πέρασε μόλις 8 ημέρες στην πόλη. Στο Περού έως τώρα έχουν εντοπιστεί 108.769 κρούσματα κορωνοϊού και έχουν καταγραφεί 3.148 θάνατοι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM