Γαλλία: Ζυθοποιοί θα πετάξουν 10 εκατ. λίτρα μπύρα -Ποσότητα που θα γέμιζε 4 πισίνες

Γαλλία: Ζυθοποιοί θα πετάξουν 10 εκατ. λίτρα μπύρα -Ποσότητα που θα γέμιζε 4 πισίνες Facebook Twitter
ΕPA
0

Δέκα εκατομμύρια λίτρα μπύρας θα καταστρέψουν οι ζυθοποιοί στη Γαλλία, ποσότητα που δεν καταναλώθηκε λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ποσότητα που θα γέμιζε τέσσερις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ποσότητας είναι μπύρα craft, που έχει μικρότερο χρόνο ζωής, σύμφωνα με τη γαλλική ένωση ζυθοποιών.

«Είναι μπύρες με μεγάλη ποσότητα λυκίσκου, που αν μείνουν για πάνω από 2-3 μήνες αποθηκευμένες, η γεύση και το άρωμά τους εξαφανίζεται», είπε ο επικεφαλής της ένωσης ζυθοποιών, Μαξίμ Κοστίλς. Αυτά τα 10 εκατομμύρια λίτρα μπύρας έμειναν στα βαρέλια, καθώς τα καφέ και τα εστιατόρια έκλεισαν, ο τουρισμός «πάγωσε» και ακυρώθηκαν φεστιβάλ και εκθέσεις, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η καταστροφή αυτής της ποσότητας μπύρας μεταφράζεται σε απώλειες εκατομμυρίων για τους παραγωγούς. «Είμαστε ένας χρεωμένος τομέας, καθώς επενδύσαμε 241 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη το 2019. Ένα σημαντικό ποσό για έναν τζίρο που μόλις ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ», σημείωσε ο Κοστίλς.

Περίπου το 70% των ζυθοποιών στη Γαλλία έχουν αναφέρει ότι οι πωλήσεις τους έπεσαν στο μισό- ή και παραπάνω- από τα μέσα Μαρτίου. Αν και η χώρα ετοιμάζεται για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, τα καφέ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά στην πρώτη φάση, κάτι που σημαίνει ότι τα καλά νέα αργούν ακόμη για τους ζυθοποιούς.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM