Η Μέρκελ ζητά «μεγαλύτερη διαφάνεια» από την Κίνα για την γένεση του κορωνοϊού

Η Μέρκελ ζητά «μεγαλύτερη διαφάνεια» από την Κίνα για την γένεση του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα την κινεζική ηγεσία να επιδείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με την «γένεση» του νέου κορωνοϊού, την ώρα που το Πεκίνο κατηγορείται ότι υποβάθμισε τις επιπτώσεις της πανδημίας στο έδαφός της.

«Όσο περισσότερο η Κίνα ενημερώνει κατά διαφανή τρόπο σχετικά με την γένεση του ιού, τόσο καλύτερα θα είναι για όλον τον κόσμο στον πλανήτη αυτόν», ώστε «να αντληθούν τα διδάγματα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και άλλες δυτικές χώρες, έχουν κατηγορήσει τις τελευταίες εβδομάδες την Κίνα ότι δεν αντέδρασε κατά αποτελεσματικό τρόπο κατά τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας και ότι υποβάθμισε τις επιπτώσεις στο έδαφός της.

Το κινεζικό εργαστήριο τύπου P4 στην Γουχάν, που βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ως πιθανή πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού αρνήθηκε κατηγορηματικά την ευθύνη του ως προς την προέλευση της επιδημίας Covid-19.

Η Κίνα απέρριψε επίσης σήμερα το αίτημα της Αυστραλίας για την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, κυρίως εκ μέρους της κινεζικής ηγεσίας.

«Πρέπει να μάθουμε λεπτομέρειες τις οποίες μόνο μία ανεξάρτητη έκθεση θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε σχετικά με την προέλευση του ιού, για τον τρόπο αντιμετώπισής του και για την διαφάνεια με την οποία κοινοποιήθηκαν οι πληροφορίες», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για την στρατηγική του Πεκίνου μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην κεντρική Κίνα στο τέλος του 2019.

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν και δεν γνωρίζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM