Κορωνοϊός: Γαλλία και Βρετανία κατά Κίνας για τη διαχείριση της επιδημίας

Κορωνοϊός: Γαλλία και Βρετανία κατά Κίνας για τη διαχείριση της επιδημίας Facebook Twitter
EPA
5

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού από την Κίνα, λέγοντας στους Financial Times ότι «υπάρχουν προφανώς πράγματα που έχουν συμβεί για τα οποία δεν γνωρίζουμε».

«Ας μην είμαστε τόσο αφελείς λέγοντας ότι ήταν πολύ καλύτερη», είπε για το πώς χειρίστηκε η Κίνα την κατάσταση. «Δεν ξέρουμε. Και ακόμη, προφανώς υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε. Οι επιφυλάξεις του Γάλλου προέδρου εντάσσονται στις αμφιβολίες που εξέφρασαν Λονδίνο και Ουάσιγκτον. Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε λίγο νωρίτερα το Πεκίνο ότι πρέπει να απαντήσει σε «δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση του ιού και γιατί δεν τον σταμάτησε νωρίτερα».

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά της, κατηγόρησε την Κίνα ότι «απέκρυψε» τη σοβαρότητα της πανδημιάς στο ξεκίνημά της στην Κίνα και την Τρίτη πάγωσε την αμερικανική χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατηγορώντας τον ότι ευθυγραμμίστηκε με τις κινεζικές θέσεις.

Η Μόσχα παρενέβη σήμερα το απόγευμα, προς υπεράσπιση του Πεκίνου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ότι οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας, ότι παραπληροφόρησε για τον νέο κορωνοϊό που πρωτοεμφανίστηκε εκεί, ήταν «αντιπαραγωγικές».

«Η πολιτικοποίηση της πανδημίας και η "τοποθέτηση ταμπελών" δεν ωφελούν την διεθνή συνεργασία, η Κίνα και η Ρωσία πρέπει ενωμένες να συνεργασθούν, μαζί να υπερασπίσουν το παγκόσμιο σύστημα ιατρικής περίθαλψης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σι Τζινπίνγκ όπως μετέδωσε η Κεντρική τηλεόραση της Κίνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το γεγονός ότι η Κίνα σίγουρα απέκρυψε, τόσο την πραγματική νοσηρότητα και επικινδυνότητα, όσο και τον αριθμό των νεκρών της, δεν αρκεί για να δικαιώσει τα παραληρήματα του Τραμπ και την αλλοπρόσαλλη πολιτική του. Κορυφαία κωμικοτραγική στιγμή που δεν την είδα να πολυακούγεται από τα ελληνικά ΜΜΕ: μια σύμβουλος του Τραμπ σιγοντάρει την προεδρική απόφαση να κοπεί η χρηματοδότηση στον ΠΟΥ με το εξής επιχείρημα: Είμαστε στον Κόβιντ 19 και αυτοί οι άχρηστοι δεν έχουν κάνει τίποτα. Τι έκαναν με όλους τους άλλους 18 Κόβιντ;Η πτωχή τω πνεύματι, επηρεασμένη από τα σίκουελ τύπου Ράμπο 1,2,3,4, κλπ, νόμιζε ότι το "19" είναι σειριακός αριθμός και όχι η χρονιά όπου εμφανίστηκε ο ιός...
Με την ιδια λογικη Μαυρε Γατε αν ο Τραμπακουλας εχει καπου δικιο μηπως -λεω εγω τωρα- μηπως να το δεχομαστε κ να μην ουρλιαζουμε υστερικα αντιτραμπικα?Κανεις δεν λεει οτι αν ο Τραμπ εχει δικιο σε κατι εχει δικιο σε ολα ουτε κ αυτο δηλωνεο ανοχη σε ολες τις πολιτικες του. Αλμα λογικης.
Τώρα σοβαρά, τον εμπιστεύεσαι;;;Για εμένα όχι δεν έχει κανένα δίκιο. Απλώς προσπαθεί να αποτάξει τις ευθύνες από πάνω του κυνηγώντας «δράκους». Εκείνο που έπρεπε από την αρχή να κάνει και δεν το έκανε, υποτιμώντας τον κοροναϊό και τις οδηγίες των επιστημόνων, ήταν να προστατεύσει τους πολίτες του. Δεν το έκανε. Τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει συκοφαντικές συνθήκες ώστε να μην ασχοληθούν με την πλήρη ανευθυνότητα του και την εγωμανία του.Όταν με το καλό περάσει αυτή η κρίσιμη περίοδος, μόνο τότε μπορούμε να ασχοληθούμε σοβαρά για τις αιτίες και τις ακριβείς συνθήκες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. (Αν και ξεκάθαρο αποτέλεσμα δεν θα προκύψει ποτέ).Υ.Γ.: Κατά κάποιο τρόπο την ίδια τακτική ακολουθεί και ο Γάλλος πρόεδρος για οικονομικούς λόγους.
Τωρα σοβαρα με κοροιδευεις?Το οτι ο Τραμπ μπορει να εχει δικιο στο συγκεκριμενο θεμα (συγκαληψη Κινας για την επιδημια COVID ) σημαινει οτι συντασσομαι με τις πολιτικες του κ τον εμπιστευομαι?Οταν ενας Χρυσαυγιτης λεει οτι ο Ηλιος καιει κ συμφωνω μαζι του, τοτε ειμαι Χρυσαυγιτης?Λογικη 2ας δημοτικου ε?