Η εύθραυστη Παναγία των Παρισίων ετοιμάζει την πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά

Η εύθραυστη Παναγία των Παρισίων ετοιμάζει την πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά Facebook Twitter
0

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού θα τελέσει αύριο στην Παναγία των Παρισίων μια λειτουργία για την Μεγάλη Παρασκευή, την πρώτη από το εσωτερικό του καθεδρικού ναού από τότε που καταστράφηκε λόγω της πυρκαγιάς πριν ένα χρόνο.

Ο Michel Aupetit θα συνοδεύεται από μόνο πετά άτομα και τηλεοπτικές κάμερες στην αψίδα, πίσω από το γλυπτό της Πιετά. 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί με το ακάνθινο στεφάνι, που διασώθηκε την τελευταία στιγμή από πυροσβέστες εν μέσω της πυρκαγιάς.

Στην λειτουργία έχει προγραμματιστεί επίσης να παίξει μουσική ο Renaud Capuçin, ο διασημότερος βιολονίστας της Γαλλίας, ενώ θα γίνουν και αναγνώσεις από τους ηθοποιούς Philippe Torreton και Judith Chemla. Παρών θα είναι και ο Patrick Chauvet, εφημέριος της Παναγίας των Παρισίων.

Η πανδημία του κορωνοϊού και επακόλουθο lockdown που επιβλήθηκε στη Γαλλία στις 17 Μαρτίου έχουν καθυστερήσει τις εργασίες αποκατάστασης του ναού, ακυρώνοντας λειτουργίες και τελετές, ανάμεσά τους και μια προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου, παρουσία Εμανουέλ Μακρόν, για τον ένα χρόνο από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η καραντίνα καθυστέρησε επίσης την έναρξη μιας δύσκολης επιχείρησης απομάκρυνσης περίπου 300 τόνων από σκαλωσιές, που κάλυπταν εξωτερικό τμήμα του ναού πριν την φωτιά, και τα οποία έλιωσαν και έγιναν μια τεράστια μάζα, καθώς εκφράζονται φόβοι μερικής κατάρρευσης με την μετακίνησή τους. 

Μηχανικοί και αρχιτέκτονες δουλεύουν από κοινού τα σχέδια, αλλά εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας ένα λεπτομερές τρισδιάστατο μοντέλο της Παναγίας των Παρισίων, αλλά ήδη το πρότζεκτ έχει παρεκκλίνει από το πενταετές χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο πρόεδρος Μακρόν. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί κάνουν συνεχώς περιπολίες γύρω από τον ναό προς αποτροπή κλοπών, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε από τότε που κλέφτες πιάστηκαν να αφαιρούν πέτρες από το εσωτερικό. 

Στην προ-πασχαλινή του εμφάνιση, ο Αρχιεπίσκοπος Aupetit είπε πως ελπίζει να βγει κάτι καλό από τα δεινά του κορωνοϊού και την καταστροφή του ναού.

Με πληροφορίες από The Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM