Ο Μπόρις Τζόνσον «ανταποκρίνεται στην θεραπεία», καθώς νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα σε νοσοκομείο με τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός. 

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παραμένει για τρίτη ημέρα στο νοσοκομείο και δεύτερη στην εντατική. Είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου, αλλά ο υψηλός πυρετός και μερικά άλλα «επίμονα» συμπτώματα ήταν αυτά που έκαναν τους γιατρούς να ζητήσουν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο St Thomas για «στενή παρακολούθηση». 

 

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον παραμένει κλινικά σταθερός και, ενώ δεν εργάζεται ο ίδιος, είναι σε επαφή με όσους χρειάζεται. Η Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαιώνει πως ο Τζόνσον είναι σε καλή διάθεση, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει οξυγόνο. Αναπνέει χωρίς μηχανική βοήθεια ή άλλη υποστήριξη μη παρεμβατικής μορφής. Η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στον πρωθυπουργό, στην οικογένειά του και στην έγκυο σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς.

 

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως τα μέτρα του lockdown δεν θα αναθεωρηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο μετά την παρέλευση τριών εβδομάδων από την επιβολή τους.

 

Ερωτηθείς από το BBC πότε και αν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας, Έντουαρντ Άργκαρ, είπε πως «δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα». Πρέπει να σημειωθεί η αναμενόμενη κορύφωση των κρουσμάτων «πριν σκεφτούμε να κάνουμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι φτάσαμε αυτή την κορυφή». 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που εκτελεί τα χρέη του Τζόνσον όσο αυτός παραμένει κλινήρης, δήλωσε χθες βέβαιος πως ο πρωθυπουργός θα αναρρώσει από την ασθένεια, χαρακτηρίζοντάς τον «μαχητή».