Νέα Υόρκη: 630 νεκροί σε μία μέρα - «Δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση»

Νέα Υόρκη: 630 νεκροί σε μία μέρα - «Δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση» Facebook Twitter
EPA
0

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέγραψε 630 θανάτους σε μια μέρα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μέσα σε 24 ώρες στην πολιτεία, με τον συνολικό αριθμό θανάτων που έχει προκαλέσει η επιδημία στην πολιτεία να φτάνει τους σε 3.565. «Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση» της επιδημίας, «αλλά την πλησιάζουμε», δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση ήταν ταχύτατη στο Λονγκ Άιλαντ.

Η Νέα Υόρκη, επίκεντρο της επιδημίας covid-19 στις ΗΠΑ, έχει λίγες ημέρες στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί για το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας, προειδοποίησε χθες Παρασκευή ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε μια «μάχη ενάντια στον χρόνο», τόνισε ο ντε Μπλάζιο επαναλαμβάνοντας το αίτημά του προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιήσει τον αμερικανικό στρατό. «Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που σκοτώνει χιλιάδες Αμερικανούς και πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι που δεν χρειάζεται», επεσήμανε. «Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι κάθε πολιτεία, κάθε πόλη πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Δεν είναι αυτό η Αμερική», κατήγγειλε.

Απαγόρευση εξαγωγών από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Παρασκευή ένα διάταγμα για να σταματήσουν οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες μασκών προσώπου N-95 και άλλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που κρίνεται αναγκαίο για την μάχη καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με ανακοίνωσή του, ο Τραμπ δήλωσε πως το διάταγμα, υπό τον Νόμο περί Παραγωγής Άμυνας, «είναι ένα ακόμη βήμα της συνεχιζόμενης μάχης για την αποτροπή συσσώρευσης, εκτόξευσης τιμών και αισχροκέρδειας, αποτρέποντας την επιβλαβή εξαγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ