Σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας θα είναι έτοιμο στο Λονδίνο αυτό που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη μονάδα εντατικής φροντίδας ασθενών κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία

 

Ενώ τα κρούσματα του Covid-19 αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς σε ημερήσια βάση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) προέβλεψε την ανάγκη περισσότερων μονάδων εντατικής θεραπείας.

 

EPA
EPA

 

Η λύση δόθηκε με τη μετατροπή του ExCel Center, ενός πελώριου συνεδριακού κέντρου στο East End του Λονδίνου, σε νοσοκομείο ειδικών αναγκών - που θα ονομάζεται NHS Nightingale, από την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής, Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ.

 

EPA
EPA

 

EPA
EPA

 

Getty Images
Getty Images

 

«Χριστέ μου, δεν υπάρχει καμία σύγκριση» τόνισε η Νάταλι Φόρεστ - διοικητικό στέλεχος του Royal Free Hospital του Λονδίνου και ειδική σε θέματα μετατροπής μεγάλων χώρων σε λειτουργικές νοσοκομειακές μονάδες - όταν ρωτήθηκε για το μέγεθος του νοσοκομείου, την κατασκευή του οποίου κατέγραψε το BBC σε timelapse.

 

 

 

Το νοσοκομείο θα διαθέτει 4.000 κλίνες. Άλλα τρία προσωρινά νοσοκομεία αναμένεται να κατασκευαστούν σε Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Γλασκώβη.

 

Με πληροφορίες από CNN/BBC/Guardian