Σεισμός

Τόκιο: Καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερησία αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού

Τόκιο: Καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερησία αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού Facebook Twitter
Εικάζεται ότι το επίκεντρο του κορωνοϊού στην Ιαπωνία μεταφέρεται στην πρωτεύουσα (EPA)
0

Αλματώδης αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων λόγω  κορωνοϊού σημειώθηκε στο Τόκιο.

Πάνω από 40 κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, όπως μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερησία αύξηση για την ιαπωνική πρωτεύουσα, που έχει ξεπεράσει μικρότερες πόλεις και έχει γίνει το επίκεντρο του ιού στη χώρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον ανεβάζει τον συνολικό αριθμό τους στο Τόκιο σε περίπου 200.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την επιμονή του Ιάπωνα πρωθυπουργού και των αρμοδίων, μέχρι πρόσφατα, για την διεξαγωγή κανονικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το καλοκαίρι, τελικά έπειτα από έντονες πιέσεις λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αποφασίστηκε χθες η αναβολή τους για το 2021.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, συμφώνησαν την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων για μετά το 2020 και όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, ανέφερε χθες η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβάλλονται εν καιρώ ειρήνης.

Ακόμη, αποφασίστηκε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα- που παραδόθηκε στους διοργανωτές την προηγούμενη εβδομάδα- θα παραμείνει στην Ιαπωνία. Επιπλέον, παρότι η διοργάνωση θα γίνει το 2021, θα διατηρήσει το όνομα Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2020.

Ο κορωνοϊός σε άλλες ασιατικές χώρες

 

Την ίδια ώρα, η Ινδονησία έχει επιβεβαιώσει 105 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 790, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Τρεις ακόμα άνθρωποι πέθαναν, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 58, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Στις Φιλιππίνες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 84 νέα κρούσματα και τρεις θανάτους. Με βάση τα νεότερα στοιχεία, στη χώρα έχουν καταγραφεί 636 κρούσματα και 38 θάνατοι.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ