Κορωνοϊός: Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η Γουχάν - Μετά από 2 μήνες

Κορωνοϊός: Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η Γουχάν - Μετά από 2 μήνες Facebook Twitter
EPA
0

Οι κάτοικοι της κινεζικής πόλης Γουχάν, απ' όπου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο η επιδημία του κορωνοϊού, έλαβαν άδεια να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες ξεκίνησαν να κινούνται κανονικά έπειτα από δύο μήνες.

Η άρση των περιορισμών αποφασίστηκε την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Κίνας δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα τoυ Covid-19 για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο, εντοπίστηκαν 39 εισαγόμενα κρούσματα σε όλη την Κίνα.

Οι κάτοικοι της Γουχάν, που θεωρείται ότι είναι καλά στην υγεία τους, μπορούν πλέον να μετακινούνται μέσα στην πόλη, να παίρνουν το λεωφορείο ή το μετρό εμφανίζοντας την ταυτότητά τους, εξήγησαν οι Αρχές.

Κορωνοϊός: Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η Γουχάν - Μετά από 2 μήνες Facebook Twitter
EPA

Μπορούν επίσης να πηγαίνουν στην εργασία τους, εφόσον διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον εργοδότη τους.

Τέλος, μπορούν να ταξιδεύουν εκτός Γουχάν σε άλλες περιοχές της επαρχίας Χουμπέι, αν έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό SARS- CoV-2 και έχουν στην κατοχή τους ιατρική βεβαίωση.

Λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας στην πόλη αυτή οι Αρχές αποφάσισαν στις 23 Ιανουαρίου να θέσουν όλους τους κατοίκους σε καραντίνα, ενώ ακολούθησαν σχεδόν όλες οι πόλεις της επαρχίας Χουμπέι.

Κορωνοϊός: Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η Γουχάν - Μετά από 2 μήνες Facebook Twitter
EPA

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα εννέα νέους θανάτους λόγω του κορωνοϊού στη χώρα, όλοι τους στη Γουχάν, όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι άνθρωποι που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό αποτελούν πρόβλημα κυρίως. Ήδη έχουν αναφερθεί 507 εισαγόμενα κρούσματα.

Προκειμένου να αποφύγουν επανεμφάνιση της επιδημίας, οι Αρχές της Κίνας επιβάλλουν πλέον καραντίνα 14 ημερών σε όποιον φτάνει στη χώρα από το εξωτερικό. Επιπλέον, από σήμερα όλες οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο εκτρέπονται σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια, όπου γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι στους επιβάτες και μόνο όσοι βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό μπορούν να πάνε στην κινεζική πρωτεύουσα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM