Απεργία την Πρωτομαγιά

Ισπανία: 394 νεκροί σε μία μέρα από τον κορωνοϊό - Συνολικά 28.572 κρούσματα

Ισπανία: 394 νεκροί σε μία μέρα από τον κορωνοϊό - Συνολικά 28.572 κρούσματα Facebook Twitter
Σχεδόν 400 νέοι θάνατοι στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού - 28.572 συνολικά τα κρούσματα (EPA)
0

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό σημειώνει τεράστια αύξηση στην Ισπανία σύμφωνα με τις τοπικές αρχές καθώς 70 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα.

Μέσα σε 24 ώρες, ο απολογισμός από την πανδημία του COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 394, στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 30%, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ισπανία επικαλούμενα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα καταγεγραμμένα περιστατικά στη χώρα αυξήθηκαν επίσης στα 28.572 από 24.926 της προηγούμενης καταμέτρησης που είχε δημοσιοποιηθεί χθες, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές αναφορές, αύξηση που αγγίζει το 15%.

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

H κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19, όπως ανέφεραν σήμερα οι εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε την απόφαση τις κυβέρνησης στα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης μέσω μιας βιντεοκλήσης.

Η επιβολή της κατάστασης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύει όλες τις αναγκαίες μετακινήσεις.

ΠΟΥ: Δεν αρκεί η απομόνωση

Οι χώρες δεν μπορούν απλά να απομονώσουν τις κοινωνίες τους για να νικήσουν τον κορωνοϊό, σημειώνει ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν, στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC, μιλώντας για τη ραγδία εξέλιξη της πανδημίας.

«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κορωνοϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 1 δισ. άνθρωποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει του 13 χιλιάδες.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Guardian

Με πληροφορίες του Guardian/ΑΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ