27 νεκροί από το ξέσπασμα βίας μέσα σε φυλακές της Βραζιλίας

27 νεκροί από το ξέσπασμα βίας μέσα σε φυλακές της Βραζιλίας Facebook Twitter
0

Εικοσιεπτά άτομα σκοτώθηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή της Βραζιλίας το Σάββατο, επιδεινώνοντας το χάος ενός συστήματος όπου περίπου 140 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί σε μάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών από την αρχή του χρόνου.


Τα μέλη συμμορίας ναρκωτικών πυροδότησαν τα επεισόδια όταν εισέβαλαν σε ένα τμήμα της φυλακής Αλκασουίς όπου κρατούνταν αντίπαλοί τους, είπαν αξιωματούχοι της βορειοανατολικής Βραζιλίας σε συνέντευξη τύπου χθες στην πόλη Νατάλ. Οι αρχές θα αρχίσουν την ταυτοποίηση των σορών σήμερα, είπαν.


Η αστυνομία περικύκλωσε τη φυλακή από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά περίμενε μέχρι το μεσημέρι χθες για να εισβάλλει μετά από αναφορές ότι οι κρατούμενοι είχαν οπλιστεί και κυκλοφορούσαν έξω από τα κελιά τους. Εννιά άτομα που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία κοντά στις φυλακές, είπαν αξιωματούχοι.

27 νεκροί από το ξέσπασμα βίας μέσα σε φυλακές της Βραζιλίας Facebook Twitter


Νωρίτερα, οι αρχές είχαν αναφέρει ότι οι υπήρχαν πάνω από 30 νεκροί.


Όπως και με επεισόδια σε άλλες φυλακές της χώρας νωρίτερα φέτος, σχεδόν όλοι οι σκοτωμένοι είχαν αποκεφαλιστεί, ενώ μερικά πτώματα είχαν καεί εν μέρει, είπε κάποια πηγή με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Reuters. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους έξι κρατούμενους που ξεκίνησαν τα επεισόδια και μπορεί να τους μεταφέρει σε ομοσπονδιακές φυλακές, πρόσθεσε.


Οι συγκρούσεις οφείλονται σε αντίπαλες ομάδες κρατουμένων για τον έλεγχο της διακίνησης κοκαΐνης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ