«Θα έχει κακό τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», προειδοποιεί ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος των ΗΠΑ. 

 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας, επικεντρώνεται στην εμπλοκή του Ερντογάν στην Λιβύη.

 

«Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες;»

 

Σύμφωνα με τον Γκιουλέν, «η πολιτική του Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση. Η Τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της».

 

Ο ιμάμης δήλωσε ακόμη πως ο τούρκος πρόεδρος εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του. «Ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους τελείωσε στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν» είπε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

 Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ζητά την έκδοση του Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση αυτή.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr