Υπό έρευνα τα κοσμήματα TOUS - Δεν έχουν επαρκή περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα

Υπό έρευνα τα κοσμήματα TOUS - Δεν έχουν επαρκή περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα Facebook Twitter
0

Έρευνα κατά της εταιρείας κοσμημάτων TOUS για μη επαρκή περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα στις δημιουργίες της διέταξαν οι ισπανικές αρχές.

Η ισπανική δικαιοσύνη δρομολόγησε έρευνα με αντικείμενο την γνωστή εταιρεία κοσμημάτων TOUS, εναντίον της οποίας έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι πωλεί χρυσές και ασημένιες δημιουργίες της, οι οποίες περιέχουν μικρότερες ποσότητες πολύτιμου μετάλλου από εκείνες που αναγράφονται, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο φάκελλος των ερευνών άνοιξε έπειτα από διαμαρτυρία που κατέθεσε η καταναλωτική ένωση αγοραστών κοσμημάτων Consujoya, στην οποία καταγγέλλεται πως «ορισμένες αλυσίδες και κοσμήματα της TOUS δεν είναι κατασκευασμένα πλήρως από χρυσό ή ασήμι, όπως επισημαίνεται στις διαφημίσεις της» και στα πιστοποιητικά που συνοδεύουν την αγορά τους, ενημέρωσε το ισπανικό δικαστήριο Audiencia Nacional.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@paulinye wearing TOUS jewels. #StayTender #TOUSJewelry #TOUSLovers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOUS Jewelry (@tousjewelry) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The revolution of an icon. #StayTender #TOUSJewelry #TOUSLovers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TOUS Jewelry (@tousjewelry) στις

Σήμερα, ο αρμόδιος ανακριτής κάλεσε «τον νομικό υπεύθυνο της TOUS και τον εκπρόσωπο μιας ανεξάρτητης εταιρείας» εκτιμητών, για να επιβεβαιώσει την ποιότητα των κοσμημάτων της εταιρείας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Audiencia Nacional, το δικαστήριο που συνήθως αναλαμβάνει τις πιο φλέγουσες από τις σημαντικές υποθέσεις του κράτους, διότι «ενδέχεται να υπάρχουν πολλά θύματα σε όλην την Ισπανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπό έρευνα τα κοσμήματα TOUS - Δεν έχουν επαρκή περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα Facebook Twitter
Το «πρόσωπο» των διαφημίσεων και της προώθησης της TOUS είναι η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η TOUS, διεθνώς αναγνωρίσιμη από το χαρακτηριστικό αρκουδάκι του λογότυπού της, έχει περισσότερα από 700 καταστήματα σε 53 χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, των ΗΠΑ και της Ασίας. Απέρριψε τις κατηγορίες και στην ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως τα κοσμήματά της εκτιμώνται και πιστοποιούνται από ανεξάρτητες εταιρείες και «πληρούν τα πιο υψηλά κριτήρια ποιότητας».

Η εταιρεία υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί για τα κοσμήματά της την τεχνική της «ηλεκτρομορφοποίησης», που της επιτρέπει να επεξεργάζεται «ογκώδη, αλλά συνάμα ελαφρά υλικά χωρίς κολλήσεις» που σε ορισμένες περιπτώσεις «ενδέχεται να περιέχουν μη μεταλλικούς άξονες ή πυρήνες στήριξης, που τους επιτρέπουν να είναι σταθερά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM