Η ασυνήθιστη κίνηση της Μέγκαν Μαρκλ με την μήνυση στην Mail on Sunday

Η ασυνήθιστη κίνηση της Μέγκαν Μαρκλ με την μήνυση στην Mail on Sunday Facebook Twitter
H αναπάντεχη μήνυση της Μέγκαν Μαρκλ στην Mail on Sunday
0

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως η Μέγκαν Μαρκλ έλαβε την ασυνήθιστη απόφαση να μηνύσει τον εκδότη της εφημερίδας Mail on Sunday, που δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει η δούκισσα στον πατέρα της.

Η απόφαση έγινε γνωστή χθες, καθώς ο ο πρίγκιπας Χάρι εξαπέλυσε μια πολύ προσωπική επίθεση στον βρετανικό Τύπο και υπερασπίστηκε τη σύζυγό του. «Έχασα την μητέρα μου και τώρα βλέπω την σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δούκας του Σάσεξ.


Η δήλωση, που εκδόθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ζευγαριού την Τρίτη, δημοσιεύθηκε καθώς η Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να έχει κινήσει διαδικασία στο ανώτατο δικαστήριο για παράνομη χρήση ιδιωτικών πληροφοριών, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση του Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Ο Guardian, που σχολιάζει πόσο αναπάντεχη ήταν η απόφαση αυτή, ανέφερε σχετικά με την επιστολή, ότι το βρετανικό ταμπλόιντ απειλείται με ένδικα μέσα επειδή οι συντάκτες των εγγράφων διατηρούν την κυριότητα των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ακόμα και αφού η φυσική αλληλογραφία βρίσκεται στην κατοχή άλλου ατόμου. Αυτό σημαίνει πως το βασιλικό ζευγάρι έχει υπέρ του το νόμο έναντι της DMG Media, πρώην Associated Newspapers, η οποία κατέχει επίσης τη Daily Mail και τη MailOnline. Και τα δύο ταμπλόιντ έχουν δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ιστοριών για την Μέγκαν, πολλές εκ των οποίων περιλαμβάνουν «κίτρινο» γκόσιπ.

Η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει πολλά ρεπορτάζ που αφορούν τον πατέρα της Δούκισσας, τον Tόμας Μακλ, και πολλές φωτογραφίες ενώ άσκησε έντονη κριτική πρόσφατα στο θέμα μετακινήσεων του βασιλικού ζευγαριού και την χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων.

Ωστόσο, μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν περιορισμένη ικανότητα να σταματήσουν τη δημοσίευση τέτοιων ιστοριών και όπως σημειώνει ο Guardian αυτός είναι ο λόγος που με τη μήνυσή της η Μέγκαν Μαρκλ εστιάζει στην στη δημοσίευση της επιστολής της στον πατέρα της.

Οι φωτογραφίες της επιστολής παραμένουν διαθέσιμες στη διαδικτυακή έκδοση της MailOnline. Ένας εκπρόσωπος της εφημερίδας δήλωσε πως η Mail της Κυριακής θα υπερασπιστεί σθεναρά την θέση της να δημοσιεύσει την επιστολή.  Η Μέγκαν και ο Χάρι, οι οποίοι είναι σε μια 10ήμερη περιοδεία στη νότια Αφρική, έχουν προσλάβει με ιδιωτικά κεφάλαια δικηγόρους του νομικού γραφείου Schillings.

Η δήλωση του Χάρι χαρακτηρίζεται ως άνευ προηγουμένου στην κλίμακα της επίθεσής της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αν και ο Χάρι έχει πολλές φορές ασκήσει κριτική στα μίντια, αυτή είναι η πρώτη φορά που το κάνει σε τόσο επιθετικό τόνο. Διαβάστε εδώ την δήλωση του Χάρι για την υπεράσπιση της Μέγκαν Μαρκλ.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ απαντά για τους σωματότυπους στο Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Αν Χάθαγουεϊ διαψεύδει ότι μοντέλα απολύθηκαν από το Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 λόγω σωματότυπου και εξηγεί γιατί ζήτησε από την παραγωγή μια πιο ανοιχτή εικόνα της μόδας. «Κανείς δεν έχασε τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν περισσότερες δουλειές», είπε.
THE LIFO TEAM
Από την Αθήνα στον Αργυρό Λέοντα: Ο Μάριο Μπανούσι και το θέατρο χωρίς λόγια που συγκινεί την Ευρώπη

Πολιτισμός / Ο Μάριο Μπανούσι έγινε το νέο όνομα του ευρωπαϊκού θεάτρου

Λίγο πριν παραλάβει τον Αργυρό Λέοντα Θεάτρου της Μπιενάλε της Βενετίας, ο Μάριο Μπανούσι γίνεται θέμα στην El País και στη Libération. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο ελληνοαλβανός δημιουργός πέρασε από την Αθήνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα με ένα έργο χωρίς λόγια, φτιαγμένο από πένθος, μητέρες, μετανάστευση και οικογενειακή μνήμη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η μόνη αληθινή διαμαρτυρία είναι η ομορφιά»: Ο Ντρις βαν Νότεν ανοίγει ένα παλάτσο στη Βενετία

Στο Palazzo Pisani Moretta, ο Ντρις βαν Νότεν εγκαινιάζει τη νέα του Fondazione με περισσότερα από 200 έργα μόδας, τέχνης, craft και design. Η έκθεση The Only True Protest Is Beauty δεν αντιμετωπίζει την ομορφιά ως φυγή από τον κόσμο, αλλά ως έναν τρόπο να μείνεις μέσα του χωρίς να παραδοθείς στην ασχήμια του.
THE LIFO TEAM
Οι Αυτοδίδακτοι: Από τον Θεόφιλο στις μέρες μας

Πολιτισμός / Από τον Θεόφιλο στη Niki de Saint Phalle: Μια έκθεση για τους αυτοδίδακτους της ζωγραφικής

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, όπου η ανάγκη για έκφραση υπερβαίνει τα όρια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αναδεικνύει την προσωπική διαδρομή μάθησης και δημιουργίας.
THE LIFO TEAM
Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το sequel

Πολιτισμός / Το Michael έγινε παγκόσμια επιτυχία, αλλά η πιο δύσκολη ιστορία του έμεινε για το σίκουελ

Μετά το άνοιγμα των 217,4 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, ο σκηνοθέτης του Michael, Αντουάν Φουκουά, μίλησε στο Deadline για τα επαναληπτικά γυρίσματα των 50 εκατ. δολαρίων, τις σκηνές γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν και το υλικό που υπάρχει ήδη για μια πιθανή συνέχεια.
THE LIFO TEAM
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακουγόντουσαν συνεχώς βογγητά, ο πόνος ήταν πολλαπλάσιος, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου»

Πολιτισμός / Ιωάννα Καρυστιάνη: «Ακούγονταν συνεχώς βογγητά, ήξερες ότι βασανίζονται και οι σύντροφοί σου - Αυτό δεν φεύγει ποτέ από μέσα σου»

Η σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας σε μια σπάνια μαρτυρία στο Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών, για την περίοδο της Δικτατορίας και των βασανιστηρίων στα κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ
THE LIFO TEAM
Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Πολιτισμός / Στην Πομπηία, ένας κόκκινος τοίχος ξαναφέρνει στο φως τα μυστήρια του Διονύσου

Ένας εντυπωσιακός κύκλος διονυσιακών τοιχογραφιών σε αίθουσα συμποσίων της Πομπηίας φωτίζει τη σχέση ανάμεσα στο κρασί, την έκσταση, τη μύηση και την κοινωνική ζωή της ρωμαϊκής πόλης.
THE LIFO TEAM
Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM