Η ασυνήθιστη κίνηση της Μέγκαν Μαρκλ με την μήνυση στην Mail on Sunday

Η ασυνήθιστη κίνηση της Μέγκαν Μαρκλ με την μήνυση στην Mail on Sunday Facebook Twitter
H αναπάντεχη μήνυση της Μέγκαν Μαρκλ στην Mail on Sunday
0

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως η Μέγκαν Μαρκλ έλαβε την ασυνήθιστη απόφαση να μηνύσει τον εκδότη της εφημερίδας Mail on Sunday, που δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει η δούκισσα στον πατέρα της.

Η απόφαση έγινε γνωστή χθες, καθώς ο ο πρίγκιπας Χάρι εξαπέλυσε μια πολύ προσωπική επίθεση στον βρετανικό Τύπο και υπερασπίστηκε τη σύζυγό του. «Έχασα την μητέρα μου και τώρα βλέπω την σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δούκας του Σάσεξ.


Η δήλωση, που εκδόθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ζευγαριού την Τρίτη, δημοσιεύθηκε καθώς η Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να έχει κινήσει διαδικασία στο ανώτατο δικαστήριο για παράνομη χρήση ιδιωτικών πληροφοριών, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση του Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Ο Guardian, που σχολιάζει πόσο αναπάντεχη ήταν η απόφαση αυτή, ανέφερε σχετικά με την επιστολή, ότι το βρετανικό ταμπλόιντ απειλείται με ένδικα μέσα επειδή οι συντάκτες των εγγράφων διατηρούν την κυριότητα των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ακόμα και αφού η φυσική αλληλογραφία βρίσκεται στην κατοχή άλλου ατόμου. Αυτό σημαίνει πως το βασιλικό ζευγάρι έχει υπέρ του το νόμο έναντι της DMG Media, πρώην Associated Newspapers, η οποία κατέχει επίσης τη Daily Mail και τη MailOnline. Και τα δύο ταμπλόιντ έχουν δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ιστοριών για την Μέγκαν, πολλές εκ των οποίων περιλαμβάνουν «κίτρινο» γκόσιπ.

Η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει πολλά ρεπορτάζ που αφορούν τον πατέρα της Δούκισσας, τον Tόμας Μακλ, και πολλές φωτογραφίες ενώ άσκησε έντονη κριτική πρόσφατα στο θέμα μετακινήσεων του βασιλικού ζευγαριού και την χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων.

Ωστόσο, μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν περιορισμένη ικανότητα να σταματήσουν τη δημοσίευση τέτοιων ιστοριών και όπως σημειώνει ο Guardian αυτός είναι ο λόγος που με τη μήνυσή της η Μέγκαν Μαρκλ εστιάζει στην στη δημοσίευση της επιστολής της στον πατέρα της.

Οι φωτογραφίες της επιστολής παραμένουν διαθέσιμες στη διαδικτυακή έκδοση της MailOnline. Ένας εκπρόσωπος της εφημερίδας δήλωσε πως η Mail της Κυριακής θα υπερασπιστεί σθεναρά την θέση της να δημοσιεύσει την επιστολή.  Η Μέγκαν και ο Χάρι, οι οποίοι είναι σε μια 10ήμερη περιοδεία στη νότια Αφρική, έχουν προσλάβει με ιδιωτικά κεφάλαια δικηγόρους του νομικού γραφείου Schillings.

Η δήλωση του Χάρι χαρακτηρίζεται ως άνευ προηγουμένου στην κλίμακα της επίθεσής της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αν και ο Χάρι έχει πολλές φορές ασκήσει κριτική στα μίντια, αυτή είναι η πρώτη φορά που το κάνει σε τόσο επιθετικό τόνο. Διαβάστε εδώ την δήλωση του Χάρι για την υπεράσπιση της Μέγκαν Μαρκλ.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM