Επίθεση Κουρτς σε Ερντογάν: Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους ως όπλα

Επίθεση Κουρτς σε Ερντογάν: Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους ως όπλα Facebook Twitter
0

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ζητά από την ΕΕ να υιοθετήσει «ξεκάθαρη γραμμή κατά» κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα ανθρώπινα όντα ως όπλα» στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει αυτό», τόνισε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αυστρίας σε ερώτηση της εφημερίδας Kurier για την μεταναστευτική πολιτική της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος «θα δεσμευθεί υπέρ της υιοθέτησης μίας ξεκάθαρης γραμμής κατά του Ερντογάν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας «δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα», λέει ο Κουρτς, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης της Αυστρίας σε δεύτερη πρωθυπουργική θητεία. Το συντηρητικό του κόμμα θα κυβερνήσει μαζί με τους οικολόγους, οι οποίοι, σε αντάλλαγμα των δεσμεύσεων Κουρτς για υιοθέτηση μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής και υπέρ της διαφάνειας στην πολιτική ζωή, δέχθηκαν τις θέσεις μίας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένως ότι θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη σε εκατομμύρια πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύρους, που βρίσκονται στην Τουρκία.

Σε άλλη συνέντευξή του στο γερμανικό ταμπλόιντ Bild, ο Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίσθηκε πολύ σκληρός απέναντι στα πλοία που δραστηριοποιούνται στην Μεσόγειο διασώζοντας μετανάστες.

«Τελικά, οι ενέργειες των ιδιωτών διασωστών στην θάλασσα έχει προκαλέσει περισσότερους νεκρούς», λέει πιστεύοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις «ωθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιχειρούν τον διάπλου και όλο και περισσότερους να πνίγονται».

«Όσοι πιστεύουν ότι ενεργούν για το καλό πρέπει να παραδεχθούν ότι υπάρχει αποδεδειγμένη αύξηση των νεκρών εξαιτίας των δικών τους ενεργειών», λέει ο 33χρονος αυστριακός πολιτικός, ο οποίος είναι αντίθετος και σε οποιαδήποτε κατανομή αιτούντων άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Σε πολλά θέματα είμαστε πολύ πιο κοντά στο FPO (ακροδεξιό, Κόμμα των Ελευθέρων, πρώην εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό) από ό,τι στους οικολόγους», παραδέχθηκε σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Presse.

Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμούς, που θα ορκισθεί την Τρίτη, προβλέπει έναν «μηχανισμό κρίσης» σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των δύο εταίρων: οι συντηρητικοί, που έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, θα μπορούν να αναζητήσουν κοινοβουλευτική στήριξη άλλου κόμματος για την ψήφιση συγκεκριμένου νομοσχεδίου. «Είναι ένα σενάριο που δεν αντιμετωπίζω στο στάδιο αυτό», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς στην Kurier.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM