Εγκατέλειψαν σε νοσοκομείο βρέφος με σπάνια δερματική πάθηση

Εγκατέλειψαν σε νοσοκομείο βρέφος με σπάνια δερματική πάθηση Facebook Twitter
0

Ένα βρέφος με σπάνια δερματική πάθηση εγκαταλείφθηκε σε νοσοκομείο στο Τορίνο σύμφωνα με ιταλικά Μέσα.

Ο τεσσάρων μηνών Τζιοβανίνο πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου και πρέπει να προφυλάσσεται από την απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως. Oι νοσηλεύτριες στο μαιευτήριο που γεννήθηκε τον Αύγουστο τον φροντίζουν καθημερινά, ωστόσο είναι πιθανό το βρέφος να πρέπει να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι γονείς δεν μπορούν να εντοπισθούν ή αν δεν επέστρεψαν για να πάρουν τον Τζιοβανίνο.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, το μόνο σίγουρο είναι πως το βρέφος έχει εγκαταλειφθεί», ανέφερε στην εφημερίδα La Stampa μία από τις νοσηλεύτριες που προσέχουν τον Τζιοβανίνο. «Όλοι ονειρευόμαστε ότι σύντομα θα έχει ένα δικό του δωμάτιο» πρόσθεσε, ενώ η εφημερίδα αναφέρει ότι το προσωπικό κάνει βόλτες το τεσσάρων μηνών βρέφος στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι γνωρίζουν την υπόθεση και ότι προσπαθούν να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού ενώ παράλληλα αναζητούν νέο σπίτι για τον Τζιοβανίνο που ωστόσο χρειάζεται ειδική φροντίδα. 

O Τζιοβανίνο νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Για να προφυλαχθεί το ευαίσθητο δέρμα του πρέπει να προφυλάσσεται από την απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως και πρέπει να ενυδατώνεται πολλές φορές την ημέρα. «Είναι ένα αξιολάτρευτο παιδί που γελάει και λατρεύει τις βόλτες στην πτέρυγα», ανέφερε η επικεφαλής της μονάδας Ντανιέλε Φαρίνα. «Είναι χαρούμενο όταν κάποιος βάζει μουσική». Από την Τετάρτη, την ημέρα που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, αρκετοί άνθρωποι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο για να υιοθετήσουν τον Τζιοβανίνο. Οι αρμόδιες Αρχές ανέφεραν ότι θα εξετάσουν τα αιτήματα. 

Σύμφωνα με την wikipedia η ιχθύαση αρλεκίνου είναι μία γενετική ανωμαλία η οποία προκαλεί μεγάλη πύκνωση σχεδόν σε όλο το δέρμα του σώματος, από τη στιγμή της γέννησης. Το δέρμα δημιουργεί μεγάλα ακαθόριστου τύπου σχήματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους, από βαθιές ρωγμές. Αυτό, κατ'επέκταση, επηρεάζει και και το μέγεθος των βλεφάρων, της μύτης, του στόματος και των αυτιών, ενώ και η κίνηση χεριών και ποδιών περιορίζεται. Τα συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως μετά τη γέννα ή κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού. Περίπου επηρεάζει 1 στις 300.000 γέννες ενώ και τα δύο τα φύλα έχουν εξίσου ίδιες πιθανότητες να νοσήσουν.

Με πληροφορίες από BBC/Wikipedia

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM