Μποτιλιαρίσματα σημειώνονται σήμερα σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων των ολλανδικών αυτοκινητοδρόμων καθώς εργάτες οικοδομών έχουν βγάλει στους δρόμους φορτηγά, εκσκαφείς και γερανούς για να διαμαρτυρηθούν κατά των κινήσεων για μείωση της ρύπανσης με άζωτο που μπορεί να έχει επιπτώσεις στις δουλειές τους.

 

Η ολλανδική αρχή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ANWB ανακοίνωσε πως τα μποτιλιαρίσματα, που έχουν επικεντρωθεί γύρω από τη Χάγη, εκτείνονται σε μήκος 380 χιλιομέτρων. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο χώρος της κεντρικής διαδήλωσης στη Χάγη έχει κλείσει πλέον για τα μεγάλα οχήματα, όμως λεωφορεία εξακολουθούν να φέρνουν εργάτες.

 

Ενώ σε πολλές χώρες επικρατεί αναστάτωση από διαμαρτυρίες κατά των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή, η Ολλανδία αντιμετωπίζει επίσης διαμαρτυρίες από εργάτες οικοδομών και αγρότες που έχουν εξοργισθεί με την απόφαση που εξέδωσε τον Μάιο δικαστήριο, το οποίο διαπίστωσε πως η χώρα εκπέμπει υπερβολικά πολύ άζωτο παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

Η σημερινή κινητοποίηση είναι η πέμπτη μιας σειράς που άρχισε τον Σεπτέμβριο. Η γεωργία και οι οικοδομικές εργασίες είναι οι δραστηριότητες που εκπέμπουν το περισσότερο άζωτο, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται ότι κατηγορούνται αδίκως για ένα πρόβλημα που προκαλείται από το σύνολο της ολλανδικής κοινωνίας.

 

Πολιτικοί έχουν προτείνει να μπουν στο ράφι περίπου 18.000 κατασκευαστικά προγράμματα σ' όλη τη χώρα ή να τους επιβληθούν αυστηρότεροι όροι στο μέλλον, ενώ επιδοτήσεις μπορεί να προσφερθούν σε μερικούς κτηνοτρόφους για να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους ή να περιορίσουν τις εκπομπές.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr